X

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για Μαρέβα και Paradise Papers: διπλή ανανδρία και συκοφαντία

"Αιχμηρά" σχόλια Τσίπρα, διευκρινίσεις Μ. Γκαρμπόφσκι. Συνάντηση Μητσοτάκη - Λεμπιδάκη στο προσυνέδριο της ΝΔ για την οικονομία.

Ant1news

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας από το Ηράκλειο της Κρήτης στις κατηγορίες της Κυβέρνησης και τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τη σύζυγό του και τη συμμετοχή της σε οφ σορ εταιρίες.

«Κάποιοι όχι μόνο ανακυκλώνουν το παρελθόν αλλά βρίσκουν βολικό άλλοθι για τα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και συκοφαντώντας πολιτικούς τους αντιπάλους. Το ψέμα είναι ανανδρία, το να επιτίθεται κανείς με υπονοούμενα στη σύζυγο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μία γυναίκα που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και προσπαθεί να στήσει τη δική της επιχειρηματική δραστηριότητα αυτό είναι διπλή ανανδρία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ίδια η σύζυγος του Πρόεδρου της ΝΔ είχε δώσει αναλυτικές διευκρινίσεις για το θέμα, στο οποίο αναφέρθηκε με αιχμηρά σχόλια ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν την έναρξη της ομιλίας του, στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ, ο Πρόεδρος του κόμματος είχε θερμή χειραψία και συνομιλία με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο επιχειρηματίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την περιπέτεια της απαγωγής του κάθισε στην πρώτη σειρά και δέχθηκε τις ευχές του κ. Μητσοτάκη για την ονομαστική του εορτή.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών απέναντι στα κόκκινα εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τρόπο επιστροφής του πλεονάσματος τους πολίτες με μείωση του ΕΝΦΙΑ, οικονομική ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων και τ αποπληρωμή  των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Παράλληλα πρότεινε οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προχωρούν στην αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη  με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης, πέραν της ακραίας ανοησίας των Ζαππείων του Αντώνη Σαμαρά, ότι δήθεν θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ, την οποία επανέλαβε στην ομιλία του στην Κρήτη, λησμόνησε να διευκρινίσει.

Τα 100 δισ. ευρώ θα τα φέρει στην Ελλάδα ή σε offshore στις νήσους Κέιμαν;» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Προσθέτει ότι «όσο για τη λάσπη, τις συκοφαντίες και το παρακράτος, ας συμβουλευτεί καλύτερα τον κ. Αυγενάκη και τους "κολλητούς" του.