X

Ανδρουλάκης στον ΑΝΤ1: ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς είναι πέρα από αρχηγούς

Ποιος είναι ο ρόλος των πολιτών στο νέο φορέα. Ποια στάση θα κρατήσει αν χάσει στις επικείμενες εκλογές.

Ant1news

Για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος του νέου φορέα Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως είπε «το μήνυμα που στέλνουν όλοι είναι ότι χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή για να ξαναγίνει μεγάλη η παράταξή μας, να ανανεωθεί να ενωθεί και να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό προσκήνιο».

Τόνισε ότι «ο δικομματισμός που έχει σχηματιστεί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι κατάλληλο για το πολιτικό μας σύστημα και για αυτό είναι αναγκαίο η προσπάθεια που κάνουμε να τελεσφορήσει και να έχουμε μια ισχυρή παράταξη την επόμενη ημέρα».

Αν και χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι στον νέο φορέα πρώτα εκλέγεται η ηγεσία και μετά γίνεται ο θεσμός, τόνισε ότι αυτό είναι και μια πρόκληση. «Οι πολίτες θα καθορίσουν την μορφή του νέου φορέα στο ιδρυτικό συνέδριο και όχι οι ηγεσίες ή αυτός που θα εκλεγεί. Αυτό τουλάχιστον επιβάλλεται μέσα από μια νέα προσπάθεια η οποία θα θέσει ένα θεσμικό δημοκρατικό κόμμα που θα λειτουργεί με εσωκομματική δημοκρατία, που θα σέβεται το κράτος, θα λειτουργεί με αξιοκρατία και πάνω από όλα θα σκοτώσει το αρχηγικό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές θα είναι μεγάλη, σημειώνοντας μάλιστα ότι  «12 και 19 Νοεμβρίου θα είναι η γενέθλια πράξη επανίδρυσης της δημοκρατικής παράταξης με μεγάλη συμμετοχή πολιτών που επιζητούν μια άλλη λύση πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Τέλος ξεκαθάρισε πως είτε χάσει είτε νικήσει θα είναι εκεί την επόμενη ημέρα, διότι, όπως είπε «πιστεύω ότι αυτή η παράταξη είναι πέρα από αρχηγούς» και υπογράμμισε ότι «η μαζική συμμετοχή θα είναι εγγύηση ενότητας».