X

Γεννηματά: Καθοριστική η ψήφος για την ολοκλήρωση της μεγάλης παράταξης

Κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά στους πολίτες να ψηφίσουν και στον β’ γύρο των εκλογών για την Κεντροαριστερά. Τι είπε για Καμίνη και Θεοδωράκη.

Ant1news



«Όλοι μαζί θα πρέπει να οργανώσουμε το συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στο «News 247» καλώντας «για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες, να έρθουν στις κάλπες και αυτή την Κυριακή». 

«Βασικός μου στόχος η ολοκλήρωση της προσπάθειας. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με πρωταγωνιστές όλους όσους ήταν στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας και δεν εννοώ μόνο τους συνυποψήφιους - που το θεωρώ δεδομένο- αλλά και τα κόμματα και τις κινήσεις που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν είχαν επιλέξει να έχουν υποψήφιο. Όπως είναι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Κινήσεις Πολιτών, η ΕΔΕΜ για τη σοσιαλδημοκρατία. Όλοι μαζί θα πρέπει να οργανώσουμε το συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, ότι την Κυριακή είναι καθοριστική η ψήφος των προοδευτικών πολιτών για την ολοκλήρωση της μεγάλης παράταξης και τη νικηφόρα πορεία. 

Παράλληλα, τόνισε ότι η πρωτοβουλία που πήρε "δικαιώνεται, παίρνει σάρκα και οστά, έχει υπόσταση, είναι η μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην προοδευτική παράταξη. Είναι η αναγέννηση της παράταξης. Επικυρώθηκε από 212.000 και πλέον πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν".

Αναφερόμενη στον δεύτερο γύρο, η κ. Γεννηματά επεσήμανε, ότι "πάντα τη δεύτερη Κυριακή η συμμετοχή είναι μικρότερη, ωστόσο εκτιμώ οι προοδευτικοί πολίτες νοιάζονται για το εγχείρημα και θα είναι ξανά παρόντες. Ξέρω ότι και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Καμίνης καλούν τους ψηφοφόρους τους να συμμετέχουν την επόμενη Κυριακή και θεωρώ ότι και πάλι οι προοδευτικοί πολίτες θα ανταποκριθούν και θα έρθουν για να ολοκληρώσουν όλη αυτή την προσπάθεια. Με τον Γιώργο Καμίνη και τον Σταύρο Θεοδωράκη μαζί προχωράμε, νοιάζονται για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς και γι΄ αυτό στέλνουν καθαρά μηνύματα από την πρώτη στιγμή" υπογράμμισε.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακοίνωσε πως αναβάλλει τις προεκλογικές της δραστηριότητες εξαιτίας της πολύνεκρης τραγωδίας στην Αττική. «Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα στηρίξει ο Απόστολος Πόντας, στον β' γύρο των  εκλογών της Κεντροαριστεράς.