X

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για Γεννηματά-Ανδρουλάκη

Οι δύο “μονομάχοι” για την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το debate, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ant1news

Λίγες ώρες απομένουν για τη “μονομαχία” μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, με τους δύο διεκδικητές να ζητούν τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

«Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος. Στην μεγάλη προσπάθεια για την Αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται», τόνισε η κα Γεννηματά, που ζήτησε «καθαρή εντολή για μεγάλη παράταξη νίκης».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης διεμήνυσε πως είναι αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει», όπως σημείωσε. Παράλληλα εκτίμησε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως «δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές».

Κόντρα για το debate

O Νίκος Ανδρουλάκης, που εισέπραξε διπλό “όχι” από την Επιτροπή Αλιβιζάτου τόσο στο αίτημα του να αναβληθούν οι εκλογές κατά μια εβδομάδα όσο και να εξαντληθούν τα περιθώρια για την πραγματοποίηση debate, επανήλθε στο αίτημα του να γίνει έστω και απόψε.

Ωστόσο, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά έδωσαν στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία με την επιτροπή Αλιβιζάτου, η οποία τους ενημέρωσε ότι η πλευρά Ανδρουλάκη δεν επιθυμεί debate την παραμονή των εκλογών. «Είναι απορίας άξιο όμως πως μπορεί από τη μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πριν», σημείωναν χαρακτηριστικά στελέχη του επιτελείου της κ. Γεννηματά.