X

Η Φώφη Γεννηματά πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

"Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες", τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ant1news

Η Φώφη Γεννηματά είναι η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστερας. Με ενσωματωμένο το 90% των ψηφισάντων, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 56,9% (77.579 ψήφους) ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης 43,06% .

Ενωτική ήταν η δήλωση της Φώφης Γεννηματά μετά τη νίκη της. “Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε  για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη  είναι εδώ” τόνισε η κ. Γεννηματά..

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες  προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.

Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση  στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα.

Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες.

Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε  για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη  είναι εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον  κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Την Φώφη Γεννηματά συνεχάρησαν για τη νίκη της οι Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννης Ραγκούσης .

Συγχαρητήρια στη κ. Γεννηματα έστειλε, μέσω Twitter, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη: 

"Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές. Ο δρόμος είναι ανηφορικός,αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα".

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου. Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το ποσοστό συμμετοχής, δεδομένων και των αντίξοων καιρικών συνθηκών και τα δραματικά γεγονότα της Δυτικής Αττικής.