X

“Όχι” της ΝΔ στην αναβολή της συζήτησης για τον Καμμένο

Νέα πυρά προς τον Αλέξη Τσίπρα. Με βαριές εκφράσεις η απάντηση του Μαξίμου, "φούντωσε" νέα κόντρα.

Ant1news

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, η οποία στρέφεται εκ νέου κατά του Πρωθυπουργού για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και την περιβόητο "μεσάζοντα", για τον οποίο η χώρα δηλώνει "άγνοια", σύμφωνα με έγγραφα πυο κατατέθηκαν στην Βουλή.

Όπως σημειώνει η Πειραιώς, απορρίπτοντας το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Βούτησ, «η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών».

Πετώντας το γάντι στον Πρωθυπουργό, η Νέα Δημοκρατία καταλήγει στην ανακοίνωση της, «αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Μαξίμου: θρασύδειλος ο Μητσοτάκης - ΝΔ: θρασύδειλοι όσοι κρύβονται πίσω από non paper

Απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επιτέθηκαν προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας «το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος. Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον Πρωθυπουργό, είναι δειλία.Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος».

Ανταπαντώντας στους κύκλους του Μαξίμου, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται «θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους».

Μητσοτάκης:  καλοδεχούμενη η παρουσία Τσίπρα στη Βουλή

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τη Δευτέρα, στη συζήτηση για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μετά από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού» προσθέτοντας πως «η παρουσία του κ. Τσίπρα στη Βουλή είναι καλοδεχούμενη».   Όπως είπε μάλιστα για τον πρωθυπουργό, «αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε να απολογηθεί και αυτός για μια σκοτεινή υπόθεση».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «όπως είχε πει ο κ. Καμμένος, μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι. Το τέλος δεν αργεί...» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.