X

Ο Λοβέρδος στον ΑΝΤ1 για το θρίλερ στη Βουλή με τα απόρρητα έγγραφα (βίντεο)

Αιχμές κατά Βούτση και Κοτζιά από τον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο της ΔΗ.ΣΥ. Προανήγγειλε πως έπεται συνέχεια αποκαλύψεων.

Ant1news

Λάδι στη φωτιά που άναψαν τα απόρρητα έγγραφα που έφερε στη Βουλή έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος τα απόρρητα έγγραφα, που σχετίζονται με την περιβόητη συμφωνία για πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, δεν τα κατέθεσε στα πρακτικά για να διανεμηθούν, αλλά για να είναι αναγνωστέα από όποιον βουλευτή το επιθυμεί.

Ειδικότερα, όπως είπε, πρόκειται για ένα έγγραφο του πρέσβη προς τον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο που τους λέει ότι έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες και αν αυτοί δεν επιθεωρήσουν τα όπλα και δεν υπογράψουν αυτοί, δε θα γίνει η αγοραπωλησία – θα χάσει δηλ. η Ελλάδα 66 εκατ. ευρώ – και τα άλλα είναι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, περί κινδύνου διαρροής, λέγοντας χαρακτηριστικά «…αλλού οι πονηρίες»! «Ξέρουμε», είπε, αναφερόμενος συνολικά στην Κυβέρνηση, ότι «αυτό που θέλουν να είναι απόρρητο είναι τα ψεύδη τους, οι αστοχίες τους, οι επιπολαιότητές τους και οι πομπές τους», δήλωσε.

 

«Μισό έγγραφο δεν έχει διαρρεύσει τόσα χρόνια», συμπλήρωσε και επεσήμανε πως με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ δεν απειλείται ο ίδιος αλλά ο δημοσιογράφος που θα αναζητήσει τα έγγραφα για να τα δημοσιοποιήσει.

Όσον αφορά στο αίτημα του Πρωθυπουργού για αναβολή της συζήτησης στη Βουλή, προκειμένου να δώσει το παρών ο κ. Τσίπρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε πως το έκανε για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε ότι η υπόθεση με την πώληση πυρομαχικών δεν τελειώνει τη Δευτέρα, αλλά έπεται και συνέχεια.