X

Κουτσούμπας: διερεύνηση ποινικών ευθυνών για την υπόθεση “Σαουδική Αραβία”

Είπε πως πρέπει να φωτιστούν γεγονότα, πράξεις και ευθύνες και ότι δεν πρέπει να αποκρύπτονται με καμία αιτιολογία τα απόρρητα έγγραφα...

Ant1news

Πολιτικές και “εγκληματικές ευθύνες” επιρρίπτει στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας παράλληλα διερεύνηση ποινικών ευθυνών για την υπόθεση “Σαουδική Αραβία”.

Ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της πώλησης βλημάτων προς τη Σαουδική Αραβία, είπε πως αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος και έκανε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο από την πώληση ή την απόπειρα πώλησης σε ένα κράτος-δολοφόνο όπως η Σαουδική Αραβία.

«Τσίπρας και Καμμένος έχουν πολιτικές και εγκληματικές ευθύνες στην προσπάθειά τους να πουλήσουν όπλα σε ένα τέτοιο κράτος» είπε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 FM. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες, να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί ούτε πειστικά ούτε αναλυτικά όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν. Κυρίως γίνεται μάχη οπισθοφυλακών, απολογούνται για δευτερεύοντα ζητήματα κλπ» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκαν στη Βουλή, είπε πως το ΚΚΕ έχει ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών τα οποία χαρακτηρίζονται απόρρητα, ενώ διερωτήθηκε τι έχουν να κρύψουν. Σημείωσε δε πως πρέπει να φωτιστούν γεγονότα, πράξεις και ευθύνες και ότι δεν πρέπει να αποκρύπτονται με καμία αιτιολογία.

Εξάλλου, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όσοι ακολούθησαν τα δήθεν συνθήματά του και είδαν τι κόμμα είναι αυτό, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και κατέληξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία με την ανοχή των εταίρων επειδή κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο καπιταλισμός έχει φτάσει σε έναν κορεσμό, ενώ ανέφερε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση με τα αρνητικά και τα θετικά της πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί.