X

Μητσοτάκης από Μάνδρα: άμεση αποζημίωση στους πληγέντες (βίντεο)

Στην πληγωμένη Μάνδρα βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από όπου δεσμεύτηκε για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Ant1news

Λίγο μετά τις 9 βρέθηκε στο Δημαρχείο της Μάνδρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκεπτόμενος για δεύτερη φορά από την ημέρα της καταστροφής την πληγωμένη περιοχή της δυτικής Αττικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με την δήμαρχο Μάνδρας, ζήτησε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και δεσμεύτηκε προσωπικά για άμεση δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Η δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμπαράστασή του στους δημότες της Μάνδρας.

«Είναι προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό της Μάνδρας που μετά από αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, μετράει ακόμα τις πληγές της», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στις αποζημιώσεις σημείωσε: «Το συντομότερο δυνατόν και χωρίς γραφειοκρατία, οι άνθρωποι που επλήγησαν να πάρουν άμεσα το βοήθημα. Και είναι προσωπική μου δέσμευση να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, ως ελάχιστη ανταπόδοση σε μια περιοχή με μεγάλα προβλήματα, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά να διαχειριστούμε τέτοια καταστροφή».

 

«Δεν είναι η Μάνδρα η μόνη περιοχή η οποία κινδυνεύει από πλημμύρες. Γι’ αυτό και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ολοκληρώσει, το συντομότερο δυνατόν - ως οφείλει να κάνει βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών - ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ώστε και άλλες περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες, να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα φαινόμενα και αντίστοιχες καταστροφές.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί, σε καθημερινή βάση, να θέτει στη διάθεση της Δημάρχου τους εθελοντές της, το δικό της μηχανισμό. Κάνουμε και εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε την περιοχή αυτή.

Θέλω, με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ στην Μάνδρα, να συγχαρώ και όλους τους εθελοντές, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της Μάνδρας. Και όλες τις επιχειρήσεις, που αθόρυβα, η κάθε μια στο μέτρο των δικών της δυνατοτήτων, συνεισέφερε για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, αυτήν την πολύ μεγάλη πρωτοφανή φυσική καταστροφή», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις σύντομες δηλώσεις του περπάτησε στις πληγείσες γειτονιές, παρατηρώντας από κοντά τόσο τις καταστροφές, όσο και την πορεία των εργασιών αποκατάστασής τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση των πληγέντων, ενώ αιτήσεις θα δέχεται και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για δωρεάν παροχή βασικών εργασιών αποκατάστασης σε πληγείσες κατοικίες, σε μια προσπάθεια να «κλείσουν» ταχύτερα οι πληγές στην περιοχή.