X

“Μπρα-ντε-φερ” Μαξίμου-ΝΔ για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Μετά τους υπαινιγμούς για εμπλοκή της στην υπόθεση, η Μαρέβα Μητσοτάκη κινήθηκε νομικά εναντίον Υπουργών και εκδοτών. «Δεν είμαστε ίδιοι», η απάντηση Τζανακόπουλου.

Ant1news

Η Μαρέβα Μητσοτάκη αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Τζον Σφακιανάκη και με εξώδικο κατά των Υπουργών Παππά, Τζανακόπουλου και εκδοτών απέδωσε σε προσπάθεια κατασυκοφάντησης της τους έμμεσους υπαινιγμούς ότι συνδέεται επιχειρηματικά με τον Τζον Σφακιανάκη που, όπως αποκάλυψε η Κυβέρνηση, είχε προσεγγίσει τον Έλληνα πρέσβη στο Ριαντ, προκειμένου πιθανώς να μπει “σφήνα” στην πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

«Τελικά ο κρουνός των στοχευμένων ψευδών εναντίον μου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσημη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δημόσια με τον σύζυγό μου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρμοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται, όμως, ποτέ να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι», υπογραμμίζει στο εξώδικό της η κα Μητσοτάκη.

«Πράγματι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, συμπληρώνοντας «είναι δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να δέχεται την πολιτική κριτική και να απαντά στα ερωτήματα που τίθενται. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του».

 

Με αφορμή το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Είναι προφανής η προσπάθεια του κυβερνητικού συκοφάντη να απροσανατολίσει τη συζήτηση από το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, δεν θα ξεφύγει από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες: Ποιος έβαλε μεσάζοντα σε μια διακρατική συμφωνία και γιατί χάθηκαν 66 εκ. ευρώ από τις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα;».

 

Την κλήση των κ.κ. Καμμένου και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ζητά η Νέα Δημοκρατία, με επιστολή πέντε βουλευτών της προς την Πρόεδρο της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι “γαλάζιοι” βουλευτές ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι, μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή, «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. Υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

Σφοδρή επίθεση στην Kυβέρνηση και τον Υπουργό Εξωτερικών για το ρόλο του Έλληνα Πρέσβη στο Ριάντ, εξαπέλυσε στη Βουλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε πως είναι απαράδεκτο να κατηγορείται ο εκπρόσωπος της χώρας μας στη Σαουδική Αραβία ως άνθρωπος που ντιλάρει και ταυτόχρονα να παραμένει στη θέση του.