X

Πράξη η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Το έργο που ονειρευόταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Οι αναμνήσεις του Προέδρου της ΝΔ και το φιλί με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ant1news

Την τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, πρόκειται να υλοποιήσει, μέσα από μία πρότυπη οικολογική δράση, το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου στον χώρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας, παρουσία των τεσσάρων παιδιών του πρώην πρωθυπουργού: του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, της προέδρου του Ιδρύματος, Κατερίνας Μητσοτάκη και της αντιπροέδρου του Ιδρύματος, Αλεξάνδρας Μητσοτάκη.

Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Κατερίνα Μητσοτάκη, αφού ευχαρίστησε θερμά, μεταξύ άλλων, τις τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, WWF Ελλάς, που συμμετέχουν στην δράση, εξήγησε τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με το περιβάλλον, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 

«Τον ενδιέφερε, τον πονούσε. Δεν άντεχε να βλέπει να καίγονται τα δάση. Απ΄ τις αρχές τις δεκαετίες του ’50 αγωνίστηκε για το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου αυτό να αναγνωριστεί ως εθνικός δρυμός». Όπως έκανε γνωστό η κ. Μητσοτάκη, για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 215.000 ευρώ, καθώς στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνουν δωρεές στις τρεις οικολογικές οργανώσεις.

H δράση έχει τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη». Οι άξονες που βασίζεται το έργο είναι η δημιουργία δικτύου μονοπατιών, η δημιουργία βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και η ολιστική οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων.

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανήρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ οι δυο τους αντάλλαξαν ένα φιλί δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μπλόκο στην οικογενειοκρατία.

Ο χάρτης με τις διαδρομές της γενέτειρας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  ξύπνησε μνήμες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είπε ότι σε παιδική ηλικία ο πατέρας του πήγαινε τον ίδιο και τα αδέλφια του για περπάτημα στα όρη και στα δάση της περιοχής.