X

Φώφη Γεννηματά: το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει ψηλά, κοιτάζει μπροστά

Σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη κοινή συνεδρίαση των ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

Ant1news

Διάχυτη ήταν η αισιοδοξία στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής κατά την πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, των κομμάτων που συνέπραξαν για να δημιουργηθεί το Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά, που εξελέγη αρχηγός του νέου φορέα, έγινε δεκτή με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους βουλευτές και τα στελέχη των δύο κομμάτων.

Δίνοντας το στίγμα του νέου φορέα, η κα Γεννηματά, τόνισε: «Η παράταξή μας, το Κίνημα Αλλαγής, κοιτάζει ψηλά, κοιτάζει μπροστά. Σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

«Έχουμε τις ρίζες μας, τις αρχές και τις αξίες μας, στη διαχρονική προσφορά στους πολίτες και στον τόπο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων των δυνάμεων που συντάσσονται σε αυτή την νέα συναρπαστική προσπάθεια», συμπλήρωσε.

 

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι «ένα σύγχρονο, δυναμικό, κίνημα λαού». Όπως είπε η ίδια, επαγγέλλεται τη μεγάλη αλλαγή στον τόπο, που θα εκφραστεί:

  • Με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «κλείσιμο του δρόμου» για την συντηρητική παλινόρθωση της ΝΔ.
  • Με την ήττα των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας. Την προώθηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην χώρα. Έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλιστεί η μείωση των Ανισοτήτων και η Κοινωνική Δικαιοσύνη, με γενναίες πολιτικές δίκαιης διανομής.
  • Με την αναμέτρηση σε ότι καθηλώνει την χώρα στο χθες, με πολιτικές ανατροπών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε “πυρά” κατά της Κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επιχειρεί να εξαπατήσει ξανά τον ελληνικό λαό. Αναφερόμενη στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο που προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είπε ότι «πρόκειται για μια έξοδο-μαϊμού». Άσκησε δριμεία κριτική για το θέμα των πλειστηριασμών και δεσμεύτηκε πως άμεσα θα υπάρξει νομοθετική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Επέκρινε επίσης έντονα την Κυβέρνηση για το ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων και για τη νομοθεσία για τις απεργίες, ενώ χαρακτήρισε εγκληματική την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση όπλων στη Σαουδική Αραβία, την χαρακτήρισε σκανδαλώδη, επισημαίνοντας ότι η έρευνα θα συνεχιστεί.

Από τα “βέλη” της κ. Γεννηματά δεν ξέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που - όπως τόνισε – «πάει όλο και πιο δεξιά».

 

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «ο τόπος έχει ανάγκη από ένα Κίνημα Αλλαγής! Δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα συμβιβασμών».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε τον “οδικό χάρτη” για τη σύγκρουση, τόσο με την Κυβέρνηση, όσο και με την Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «δεν θα αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ενότητας στο Κίνημα Αλλαγής είπε χαρακτηριστικά: «Δύο συνεργαζόμενες Κοινοβουλευτικές Ομάδες – μια φωνή. Υπάρχουν και διαφορές, δεν το κρύβουμε. Θα προχωράμε όμως με δημιουργικές συνθέσεις. Γιατί μας ενώνουν περισσότερα. Σχέδιο, εξωστρέφεια, καινοτομία, δικαιοσύνη έχει ανάγκη ο τόπος. Θέλουμε να αλλάξουμε Κυβέρνηση, αλλά κυρίως θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα και την Ελλάδα. Εμείς μπορούμε; Λέμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά ναι, μπορούμε!».

Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι ο νέος φορέας μπορεί να αποτελέσει την επιλογή των απογοητευμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων.