X

Μητσοτάκης: υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή στη Μάνδρα

Δεσμεύτηκε ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα θα ολοκληρωθούν το συντομότερο. Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα βγάλει την χώρα από την κρίση.

Ant1news

«Τόσες ζωές χάθηκαν άδικα», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πολύνεκρη τραγωδία στη Μάνδρα, ενώ επεσήμανε πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, που πρέπει να αναζητηθούν.

«Δεν υπάρχει άλλοθι που δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα, επειδή υπάρχει ένα ζήτημα αρμοδιοτήτων που δόθηκαν στις Περιφέρειες», υποστήριξε στην ομιλία του σε προσυνεδριακή ημερίδα στο Περιστέρι για το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας θα ολοκληρωθούν το συντομότερο και τόνισε ότι αν δεν γίνουν με αυτήν την Κυβέρνηση, θα γίνουν με την επόμενη της Νέας Δημοκρατίας..

«Είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν παίρνουμε τα μέτρα μας για τις φωτιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, τα τρία φαινόμενα που απειλούν την Ελλάδα» είπε με εμφατικό τρόπο.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην αφετηρία μίας μεγάλης διαδρομής «για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο. Και να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τη χειρότερη Κυβέρνηση που έχουμε δει από την μεταπολίτευση και μετά».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα βγάλει την χώρα από την κρίση. «Για να πετύχουμε, όμως, μία εκλογική νίκη τόσο ισχυρή που θα μας λύσει τα χέρια την επόμενη μέρα, θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες, όχι μόνο ότι είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.