X

Σπυράκη: οφείλει να παραιτηθεί ο Κοντονής

Για απώλεια της εμπιστοσύνης των δικαστών στο πρόσωπο του Υπουργού κάνει λόγο η ΝΔ. Τι λέει για τα μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου, τα ΜΜΕ και το Σκοπιανό.

Ant1news

«Η Δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι σοβαρό θεσμικό πρόβλημα», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ ζητά την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή», ενώ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και σε παλαιότερη δήλωση του Πρωθυπουργού, μετά την απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες,  με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τότε λόγο για «θεσμικά εμπόδια».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στις μεταβιβάσεις μέσων ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αλλαγές ιδιοκτησίας τηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας «θεωρούμε ότι θα γίνει έλεγχος του "πόθεν έσχες" όσων εμπλέκονται και ότι η Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνει την δουλειά της».

Σχολιάζοντας τα θέματα της οικονομίας και τα προαπαιτούμενα του επικαιροποιημένου μνημονίου, η εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «το συμπληρωματικό μνημόνιο περιλαμβάνει έναν στόχο ιδιωτικοποιήσεων που περιμένουμε να τον υλοποιήσει η κυβέρνηση. Υπάρχουν προβλήματα, καθώς η Κυβέρνηση δεν έχει δείξει πολιτική βούληση να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις».

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό για το θέμα της ονομασίας, η κ. Σπυράκη είπε ότι «η εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είναι μία ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, στην Τετραμερή Διάσκεψη στο Βελιγράδι, ότι «ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες».

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό να εξηγήσει στους Έλληνες τι σημαίνει η δήλωσή του «να σταματήσουν να λένε ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε η Μαρία Σπυράκη.