X

ΠΑΣΟΚ: ελπίδα “πουλούσαν”, λεπίδα εννοούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Εξαπολύει “μύδρους” κατά της Κυβέρνησης, με αφορμή τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων.

Ant1news

«Τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έρχονται να επιβεβαιώσουν με αριθμούς την πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα», υπογραμμίζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι:

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως «Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που :

  • Το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων οργιάζει εδώ και 2 χρόνια.
  • Το φοροασφαλιστικό Κατρούγκαλου οδηγεί σε απόκρυψη εισοδημάτων και συνακόλουθη απώλεια εσόδων.
  • Η μεγάλη φοροδιαφυγή συνεχίζει ανενόχλητη και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης αντικαταστάθηκε από την αύξηση όλων ανεξαίρετα των φόρων, έμμεσων και άμεσων.
  • Οι περίφημες λίστες αποφέρουν ελάχιστα, με εξαίρεση τη λίστα εμβασματούχων που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν Τσίπρας-Καμμένος σε ονομαστική ψηφοφορία (Ιούνιος 2011).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση Τσίπρα αναθεωρεί κάθε 3 μήνες προς τα κάτω τους αναπτυξιακούς στόχους καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία σε φτωχοποίηση».

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ περιγράφει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως εξής:

  • Υπάκουοι στους δανειστές, άτεγκτοι με τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη.
  • Ανίκανοι στην παραγωγή πλούτου, ικανοί στην υφαρπαγή του χάριν των πλεονασμάτων για τα οποία επαίρονται.
  • Eλπίδα πουλούσαν, λεπίδα εννοούσαν.

«Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και η ετυμηγορία τους θα είναι πολύ σκληρή για τον κ. Τσίπρα και τους συνεργούς του», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, γράφει «πρώην υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέει ότι το κράτος χάνει 15 δισ. κάθε χρόνο από λαθρεμπόριο καπνού, καυσίμων, ποτών, τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Το γνωρίζαμε. Οι σύντροφοί του υπουργοί τι έχουν κάνει για όλα αυτά εδώ και 3 χρόνια;»