X

Μητσοτάκης: να γιατί η πρόταση Τουσκ είναι λάθος...

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε από τις Βρυξέλλες τη ριζική διαφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό και εξήγησε το γιατί.

Ant1news

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη ριζική διαφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

"Το μεταναστευτικό ζήτημα θα μας απασχολεί για καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να μην το αντιμετωπίζουμε με παραμορφωτικούς εθνικούς φακούς. Η πρόταση του προέδρου Τουσκ αναφορικά με το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων είναι λάθος" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε:

"Και είναι λάθος, όχι μόνο επειδή η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων -με ελάχιστες εξαιρέσεις- λειτουργεί, αλλά και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης. Και ο μόνος τρόπος να εκφράζουμε εμπράκτως αυτή την αλληλεγγύη είναι μέσω ενός δίκαιου και αναλογικού επιμερισμού της κοινής μας ευθύνης".