X

Γεννηματά: όχι άλλες φρούδες ελπίδες στους πληγέντες της Μάνδρας

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τη συμβούλευσε να δημιουργήσει άμεσα μια ομάδα στήριξης έργου του δήμου και των ανθρώπων...

Ant1news

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Μάνδρα η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την για μεγάλα λόγια και φρούδες ελπίδες προς τους πληγέντες της περιοχής.

Μετά την επίσκεψή της στη Μάνδρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από αυτό που συνέβη στη Μάνδρα.

«Είμαστε στο πλευρό και των ανθρώπων και του δήμου με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο που εμείς διαθέτουμε. Είτε είναι υλικό, είτε είναι πολιτικό, μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε-από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο- απέναντι στη κυβέρνηση» είπε η κα Γεννηματά τονίζοντας ότι παρά τα μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και γραφειοκρατία, δεν υπάρχει πραγματική στήριξη του δήμου, ούτε και έγινε κάποιο σχόλιο για τη «χειμερία νάρκη στην οποία είχε πέσει η πολιτική προστασία».

«Δεν είπαν λέξη για τα έργα που δεν έγιναν μετά από τις πυρκαγιές και βέβαια δεν είπαν λέξη για τις ευθύνες τους για τη μεγάλη καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ είχαν και έτοιμες μελέτες και χρήματα για να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

 

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά πρέπει να παρθούν και ενδιάμεσα μέτρα, έτσι ώστε να μην είναι ανοχύρωτη πόλη η Μάνδρα απέναντι σε μια νέα φυσική καταστροφή, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά. Πρέπει να στηριχθούν οι κάτοικοι χωρίς άλλη πια καθυστέρηση και γραφειοκρατία και οικονομικά και με την οικοσκευή. Θα το παρακολουθούμε στενά. Θα είμαστε στο πλευρό σας».

Παράλληλα, η κα Γεννηματά σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δημιουργήσει μια ομάδα στήριξης έργου του δήμου και των ανθρώπων. «Δεν μπορεί να σας εγκαταλείπει στην τύχη σας, δεν είναι δουλειά του δήμου να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη καταστροφή μοναχός του και βέβαια οι κάτοικοι δικαιούνται το σεβασμό και όχι τον εμπαιγμό. Όχι άλλες φρούδες ελπίδες, όχι άλλα μεγάλα λόγια. Πράξεις από την κυβέρνηση τώρα. Εμείς αυστηρά θα παρακολουθούμε κάθε βήμα» κατέληξε.