X

Λεβέντης: ο Τσίπρας νιώθει ανασφάλεια και έβγαλε τη γυναίκα του στο “κλαρί” (βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτησή του στο “Καλημέρα Ελλάδα” για τη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα. Τι είπε για το Σκοπιανό.

Ant1news

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μπέτυ Μπαζιάνα, ο κ. Λεβέντης είπε πως «όταν ένας Πρωθυπουργός φθάνει στο σημείο να βγάζει τη γυναίκα του στο “κλαρί”, σημαίνει ότι είναι στο τέλος του και νιώθει ανασφάλεια».

Μετά τις αντιδράσεις στο τηλεοπτικό πάνελ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διευκρίνισε πως δεν υποτιμά τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, η τοποθέτησή του είχε να κάνει με το γεγονός ότι η σύζυγος του Πρωθυπουργού “βγήκε μπροστά” για να πει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόδωσε και δεν εξαπάτησε.

Όταν βγαίνει η γυναίκα σου και λέει για εσένα “δεν είναι κλέφτης, δεν είναι απατεώνας”, σημαίνει πως αυτό εισπράττει από τον κόσμο, είπε ο κ. Λεβέντης.

«Ο Καμμένος έκανε τούμπα για το Σκοπιανό»

Στο “στόχαστρο” του Βασίλη Λεβέντη βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για την στάση του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Υποστήριξε ότι έκανε “τούμπα” αναφορικά με την αρχική του θέση όσον αφορά τη σύνθετη ονομασία με τη χρήση του όρου “Μακεδονία” .

Χαρακτήρισε επικοινωνιακό παιχνίδι των Σκοπιανών τις αφίσες των ακραίων κύκλων στη γειτονική χώρα, με στόχο να εμφανιστεί ως συμβιβασμός η επιλογή μίας σύνθετης ονομασίας τύπου “Nova Macedonia”.

 

«Εμείς ένα πράγμα έχουμε, το όνομα. Αν τους το δώσουμε, δεν έχουμε τίποτα άλλο», τόνισε και εξήγησε πως η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να κάνουμε οικονομικές παραχωρήσεις στην ΠΓΔΜ, σε αντάλλαγμα για τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, τον ρώτησε ευθέως «αν υπήρχε δίπλα σας ένα κράτος που ήθελε να ονομαστεί “Νέα Υόρκη” θα το αποδεχόσασταν;» Και, σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση του Αμερικανού Πρέσβη ήταν κατηγορηματική: «Επ’ ουδενί!».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέκρινε την ΕΡΤ, λέγοντας ότι έχει γίνει “παραμάγαζο” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να κοπούν οι συντάξεις των βουλευτών.