X

Μητσοτάκης: βλέπουμε ένα “θέατρο σκιών” στο Σκοπιανό

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας ενώπιον των Τομεαρχών της παράταξης.

Ant1news

Η διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα “θέατρο σκιών”, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει εν κρυπτώ η διαπραγμάτευση, ενώ υποστήριξε πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνει προσπάθεια για να κρατηθεί στην καρέκλα του.

«Δεν σας κρύβω ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτήν την Κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να παραμείνουν στις καρέκλες της εξουσίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Βλέπουμε ένα θέατρο σκιών. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα. Ο Υπουργός Εξωτερικών λέει ότι ο κ. Καμμένος εννοούσε ότι δεν δέχεται τον όρο “Μακεδονία” μόνο στα ελληνικά. Λες και μπορούμε να επιβάλουμε στις ξένες χώρες να μιλήσουν στη γλώσσα μας. Αστεία πράγματα για τόσο σοβαρή υπόθεση».

Παράλληλα, επεσήμανε πως η χώρα μας έχει εθνική γραμμή για το ζήτημα, «όπως αυτή χαράχθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την Κυβέρνηση Καραμανλή». «Το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολο του», συμπλήρωσε.

 

Στο τομέα της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και υπονόμευση επενδύσεων δεν γίνεται». Το “φύλλο πορείας” της χώρας, είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, «είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή», επικαλούμενος τη μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου, τις περικοπές του ΕΚΑΣ και του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και την επέκταση των πλειστηριασμών.

 

Έκανε λόγο για πρωτοφανή και διαρκή πίεση προς τη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι «ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το 2018 «χρονιά πολιτικής μάχης» και κάλεσε όλους να συμπορευτούν με τη ΝΔ, «ώστε να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να έρθει στα πράγματα μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής».