X

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: οι διχασμοί έφεραν πάντοτε ήττες

"Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς" το μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ. Αντεπίθεση απο Μαξίμου και ΑΝΕΛ.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγόρησε πως ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς προηγουμένως να διαμορφώσει ενιαία κυβερνητική θέση προσπαθώντας να διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο, εξαπέλυσε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την Κυβέρνηση πως ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς να ενημερώσει ούτε την αντιπολίτευση, ούτε την εθνική αντιπροσωπεία ούτε τον λαό κάνοντας λόγο για «μυστική διπλωματία».

«Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει έγκαιρα την αντιπολίτευση προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί πρώτα να την παγιδεύσει και στη συνέχεια να τη συκοφαντήσει», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διπλωματική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου την οποία, όπως είπε, η Κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει.

 

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί καμία συμφωνία αν πρώτα τα Σκόπια δεν προχωρήσουν σε αλλαγή του Συντάγματός τους, αποκηρύσσοντας τον αλυτρωτισμό ενώ, όπως είπε, δεν δέχεται την ύπαρξη “μακεδονικής” εθνότητας.

«Η Κυβέρνηση υπονομεύει τη λύση του ζητήματος γιατί αδιαφορεί για το εθνικό συμφέρον. Το κίνητρο του Τσίπρα είναι η μικροπολιτική εκμετάλλευση. Ξεκίνησε χωρίς να έχει διαμορφώσει μια ενιαία θέση για να διευκολύνει τον Καμμένο, που αλλάζει άποψη κάθε έξι ώρες. Είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα να ασκείται διακυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο. Ξεκίνησε χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν. Δεν προσπάθησε να δημιουργήσει στοιχειώδες κλίμα συναίνεσης. Δεν ένωσε τον λαό γιατί δεν ενδιαφέρεται. Διαπραγματεύεται κρυφά και προσπαθεί να παγιδεύσει την αντιπολίτευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας για τον Αλέξη Τσίπρα πως, όπως τα έκανε, δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία συμφωνία, έχοντας απέναντι του την κοινωνία.

 

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», είπε, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου και σπεύδει να συκοφαντήσει ως εθνικιστή και ακροδεξιό όποιον διαφωνεί.

«Ο κ. Τσίπρας δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως αντί η Κυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα, πήγε αμέσως να απαξιώσει και να συκοφαντήσει όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. «Έχω μια φωτογραφία στο γραφείο μου, του παππού μου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πολέμησε στη Σιάτιστα, όπως και χιλιάδες άλλοι. Δικαιούμαι να είμαι υπερήφανος για αυτόν. Όλοι είμαστε περήφανοι για τους παππούδες μας που πολέμησαν. Δεν δέχομαι οι αγώνες αυτοί να γίνονται αντικείμενο υποτίμησης . Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν. Ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος. Οι διχασμοί έφεραν πάντοτε ήττες», τόνισε, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι είναι πρόθυμος και για υπερβάσεις.

 

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα είναι υπό καθεστώς αυξημένης επιτήρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ συγχρόνως θα είναι έκθετη στις ορέξεις των αγορών. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά υπό την ηγεσία μίας τυχάρπαστης παρέας που θέλει την εξουσία για την εξουσία», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για συστράτευση.

Επίθεση από Μαξίμου και ΑΝΕΛ

«Πρόκειται για μια ανεύθυνη στάση και αποδεικνύει πλέον περίτρανα την εκτίμηση που έχουμε κάνει στο παρελθόν: ότι δηλαδή σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και καταλήγει σε εθνικά επιζήμιες θέσεις». Αυτό σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τη στάση του σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ. Με τη σημερινή του ομιλία στην Π.Ε. της ΝΔ, ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης απέδειξε, για άλλη μα φορά, ότι έχει παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ στην ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συνεχίζοντας, η Κουμουνδούρου αναφέρει «προκειμένου, μάλιστα, να μη δυσαρεστήσει τα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ που ηγεμονεύουν, πλέον, στη ΝΔ, έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με  τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά, το 2009, αλλά και με τη γραμμή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι επί Κώστα Καραμανλή, την οποία  ο ίδιος, μόλις πριν λίγες μέρες, στη συνέντευξή του στο capital.gr είχε χαρακτηρίσει ως «εθνική γραμμή της χώρας». Μπροστά στο μικροπολιτικό συμφέρον, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να θυσιάσει τις προσπάθειες επίλυσης ενός εθνικού ζητήματος για να μη διχάσει τα διάφορα φέουδα εντός της ΝΔ. 

Σε δήλωση της, η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφορικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει «ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος για το Σκοπιανό, αποφεύγοντας ακόμη και σήμερα να τοποθετηθεί με ευθύτητα, όπως έπραξε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος. Και είναι καπηλεία να προσπαθεί να οικειοποιηθεί εκ των υστέρων το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να διαστρεβλώσει πλήρως το νόημά του. Οι Έλληνες πολίτες αναμένουν, μάταια, από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το εθνικό θέμα, αντί να κρύβεται πίσω από τη θέση της κ. Μπακογιάννη που θέλει να δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια».