X

Θεοδωράκης: σύνθετη ονομασία με μια λέξη αμετάφραστη

Σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε με μεγάλη καθυστέρηση το θέμα και χαρακτήρισε επικίνδυνο και γελοίο να διαφοροποιείται ο υπουργός Άμυνας.

Ant1news

Δίωρη ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε μια σύνθετη ονομασία που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο έναντι όλων, η οποία θα είναι πολύ καλύτερη από την "Βόρεια" και "Άνω Μακεδονία".

"Νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμη η ενημέρωση σε αυτή την φάση" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις κάμερες στην αρχή της συνάντησης. "Είναι και μια αφορμή να ενημερώνεται και ο κόσμος, υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να έχει ενημέρωση. Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης", σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, επανέλαβε ότι είχε επισημάνει στον πρωθυπουργό από τον Σεπτέμβριο τρεις φορές ότι έπρεπε να είχαν συζητήσει το θέμα για να μην φθάσουμε σε ακραίες εκδηλώσεις όπως σήμερα. Σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε με μεγάλη καθυστέρηση το θέμα και χαρακτήρισε επικίνδυνο αλλά και γελοίο να διαφοροποιείται ο υπουργός Άμυνας.

Επεσήμανε ότι χρειάζεται ενημέρωση των Ελλήνων προκειμένου να γνωρίζουν τι κερδίζουν από αυτήν τη συμφωνία και από μία σύνθετη ονομασία με παράλληλες δεσμεύσεις από την ΠΓΔΜ ότι εγκαταλείπουν τον αλυτρωτισμό.

"Υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα, κυρίαρχο είναι το θέμα των διατάξεων του Συντάγματος της FYROM όπου υπάρχουν αλυτρωτικές διατάξεις, υπάρχει διάθεση, αλλά από το να περάσουμε από τη διάθεση σε αλλαγή σε συγκεκριμένες διατάξεις θα χρειαστούμε συγκεκριμένο διάστημα" δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού για μια σύνθετη ονομασία.