X

Ζαχαριάδης: πολιτικοί συνεχιστές της χούντας ήταν δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη

«Δεν υποτιμάμε το συλλαλητήριο», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίστηκε αντίθετος στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.

Ant1news

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποτιμάει το συλλαλητήριο, παρότι σε αυτό «συμμετείχε ένα τμήμα του λαού με συγκεκριμένες απόψεις και αποχρώσεις», υποστήριξε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η χώρα τον 20ο αιώνα έχει ταλαιπωρηθεί και έχει ματώσει και έχει πληγωθεί από τον φασισμό, το 1940-44 που αιματοκυλίστηκε όλη η Ευρώπη και το 1967-73 με τη χούντα. Και οι πολιτικοί συνεχιστές, δεν λέω ότι όλοι ήταν τέτοιοι, ήταν χθες λίγα μέτρα από τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη», είπε ο κ. Ζαχαριάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η Ελλάδα και ο Μίκης, ο οποίος βασανίστηκε, ο οποίος έγραψε, που ο λαός τραγούδησε μαζί του κ.λπ. Από αυτόν τον φασισμό ταλαιπωρήθηκε τον 20ο αιώνα και δεν υπάρχει καλός και κακός φασισμός», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αντίθετος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα.

Τέλος, σχετικά με τις “βολές” που δέχονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε: «Η επανάληψη από τον Δημήτρη Καμένο όλων όσων λέει το τελευταίο διάστημα για τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Μάκη Μπαλαούρα σημαίνει ότι το κάνει επίτηδες. Δεν είναι κάτι που του ξεφεύγει».