X

ΝΔ για Novartis: “Ναι” σε Προανακριτική Επιτροπή με μάρτυρες χωρίς “κουκούλες”

Επιμένει στους ισχυρισμούς για σκευωρία. Τι ζητά από την Κυβέρνηση για την δικογραφία με αιχμή τον Πάνο Καμμένο για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Ant1news

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή "όλα στο φως". Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της», αναφέρει σε δήλωση της η Μαρία Σπυράκη, απαντώντας σε όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος γύρω από την υπόθεση της Novartis.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας».

Στρέφοντας τα «πυρά» της κατά του Μαξίμου, η ΝΔ συμπληρώνει «κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».