X

ΠΑΣΟΚ για Novartis: όλα στο φως με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει την ομιλία του Πρωθυπουργού. Το Ποτάμι: αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακριβώς αυτά που δεν κάνει.

Ant1news

Με μία δηκτική ανακοίνωση σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλα στο φως, με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη», είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis. «Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να αποκαλύψουμε την σκευωρία τύπου 1989», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: «Όμως είναι ντροπή να μην κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας για την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέτρα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο ύψος που παραμένει και μέχρι σήμερα με 3 χρόνια διακυβέρνησής του. Όπως και είναι βαθιά υποκριτικό το να μη αποδέχεται στην προκαταρκτική την εξέταση των ευθυνών των Υπουργών του, οι οποίοι το 2015 “ξέχασαν” να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων».

«Ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αφηγείται πια το παραμύθι περί δήθεν “καθαρής εξόδου”. Σήμερα ομολόγησε ότι διαπραγματεύεται την “μορφή της επιτροπείας”, παρόλο που νομοθέτησε προκαταβολικά τις διατάξεις του 4ου Μνημονίου για μείωση συντάξεων, αφορολόγητου και εκχώρηση του εθνικού πλούτου. Το “γυρίσαμε σελίδα” του κ. Τσίπρα, σημαίνει απλά ότι  η χώρα προσπαθεί να γυρίσει στο 2014, με επιβάρυνση 86 δισ. ευρώ στην οικονομία», αναφέρει.

Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων, το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ότι καμία “σαλαμοποίηση” της λύσης, «όπως αυτή που διαφάνηκε με τις προτάσεις Νίμιτς», δε θα γίνει αποδεκτή. «Μένουμε σταθερά στη θέση για λύση-πακέτο που διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα και αποτρέπει αλυτρωτισμούς», υπογραμμίζεται.

 

Το Ποτάμι: αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακριβώς αυτά που δεν κάνει

Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να λέει για το σκάνδαλο Novartis, ότι χρειάζεται σεβασμός στο νόμο, απαρέγκλιτη τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, νηφαλιότητα, ψυχραιμία. Προφανώς τα λέει για να τα ακούει ο ίδιος και οι υπουργοί του, γιατί είναι ακριβώς αυτά που δεν κάνουν. Παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και στο ανακριτικό έργο και δεν σέβονται την ανεξαρτησία των θεσμών. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα μικροπολιτικά παιχνίδια, κι όχι η πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου που επιζητούν οι πολίτες.

Είναι θετικό πάντως, που ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε την πρόταση του Ποταμιού, όπως διατυπώθηκε και αναλυτικά χθες από τον Σταύρο Θεοδωράκη, να διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο, τα χρήματα από τη Novartis.