X

Συναντήσεις κορυφής του Μητσοτάκη στο Μόναχο – Τι είπε με τον Γιλντιρίμ

Επαφές και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον Καγκελάριο της Αυστρίας είχε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ant1news

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Munich Security Conference.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, συζητήθηκαν τα ελληνοτουρκικά και οι τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει στην τουρκική ηγεσία τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

Στην διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των δυτικών Βαλκανίων.

 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε  με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, με τον οποίο συζήτησε διμερή και περιφερειακά θέματα.

 

Αργά το μεσημέρι είχε επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO, Γενς Στόλτενμπεργκ και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Wisconsin, Ρον Τζόνσον. 

Σε όλους τους συνομιλητές του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.