X

Θεοδωράκης: αποποινικοποίηση της κάνναβης και για “ψυχαγωγικούς λόγους”

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης. Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Ant1news

Πρόβλεψη για προσωπική καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια οπισθοδρομικών προσεγγίσεων.

«Πρέπει να συγκρουστούμε με τα κυκλώματα προώθησης των ναρκωτικών», ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, προτείνοντας ακόμη, μετά από ένα χρόνο δοκιμαστικής εφαρμογής της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης να συζητηθεί μεθοδικά η αποποινικοποίηση και η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από τους ενήλικες. «Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στην ανεξέλεγκτη και παράνομη χρήση χασίς», είπε.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Βλάσης ανέβασε τους τόνους. «Αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε για εμάς και για τα παιδιά μας», ανέφερε. Η ΝΔ καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Τελικά, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. «Ναι» είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ενώ «όχι» ψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.