X

“Γκρίνιες” στο Κίνημα Αλλαγής για την εκλογή οργάνων

Συνεδρίασε εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο μετά το αδιέξοδο στον τρόπο εκλογής των οργάνων του νέου κόμματος.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Συνεδρίασε την Τετάρτη το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να βρεθεί λύση στον τρόπο εκλογής των οργάνων του νέου κόμματος, ώστε να μην εξελιχθεί σε «φιάσκο» το επικείμενο τριήμερο συνέδριο (16-18 Μαρτίου) στο ΣΕΦ.

Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων και κινήσεων, δεν βρήκαν την «χρυσή τομή» το τελευταίο διήμερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν δυο εκδοχές: είτε να διοριστούν τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, είτε να στηθούν κάλπες στο συνέδριο με ποσόστωση στην εκπροσώπηση για τα συμμετέχοντα κόμματα. Ποσόστωση 5% είχε προτείνει η Φώφη Γεννηματά την Δευτέρα στο Πολιτικό Συμβούλιο. Στο 7-8% ανέβηκε στις συναντήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων χθες και προχθές.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις όλων των μελών του Π.Σ., αποτέλεσε η ανάγκη για μια διαδικασία που θα έχει ως προτεραιότητα τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε επίσης, στα όργανα του Κινήματος να υπάρχει συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς.

Για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία, καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών.

Οι γκρίνιες για τα οργανωτικά του Συνεδρίου έχουν σκιάσει το «ντεμπούτο» του Κινήματος Αλλαγής με το ιδρυτικό του συνέδριο.