X

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: απόφαση Ερντογάν η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τις τουρκικές προκλήσεις, την υπόθεση Novartis και τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ant1news

Πολιτική απόφαση του Ερντογάν είναι η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για “αιχμαλώτους” και ερωτηθείς εάν συμμερίζεται τα περί “ομηρίας” των δύο στρατιωτικών που έχει θέσει ο Πάνος Καμμένος, υποστήριξε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε ακόμη παραπέρα.

Επικαλούμενος την εμπειρία από την προσωπική του θητεία, υπενθύμισε ότι ανάλογα μεθοριακά επεισόδια λύνονταν άμεσα κατά το παρελθόν. Κάτι που δεν έγινε σε αυτήν την περίπτωση. «Είναι πολιτική απόφαση του Ερντογάν, ας μη γελιόμαστε», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας, λέγοντας πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλούσε στη Βουλή για επιτυχημένο ταξίδι, προβλέποντας “νέα εποχή” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ΝΔ είχε επισημάνει τις προκλήσεις, είπε ο κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας πως ακολούθησαν “θερμά επεισόδια” στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο, καθώς και “θρίλερ” με τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο.

 

Παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έκανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας, σχετικά με το δημοσίευμα που τον εμφανίζει να μεσολάβησε για συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή. Όπως είπε, δεν ζήτησε από κανέναν Πρωθυπουργό ραντεβού με τον Φρουζή, αλλά ούτε και του ζητήθηκε ποτέ να το κάνει. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το δημοσίευμα που έκανε λόγο για επαφές του κ. Φρουζή προκειμένου να συναντήσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει.»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αστειεύτηκε με τον Αντώνη Δελλατόλα, ρωτώντας τον εάν ξέρει πρέφα, για να παίζουν μαζί στην περίπτωση που βρεθούν στο ίδιο κελί.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε γιατί τα στοιχεία που αφορούν την Αντιπολίτευση θεωρούνται αξιόπιστα, ενώ με εκείνα που αγγίζουν κυβερνητικά στελέχη συμβαίνει το αντίθετο.

 

Όσον αφορά τις δραματικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, με έναν διχασμό Βορρά-Νότου. Επεσήμανε, μάλιστα, πως δεν του άρεσαν όσα εκτυλίχθηκαν χθες στη Βουλή, συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν κυνηγάει τον ΠΑΟΚ». Υποστήριξε ότι εδώ και δεκαετίες, επιχειρηματίες αγοράζουν ομάδες για να εξασφαλίσουν επιρροή.

Δεν πρέπει να καταστραφεί ο ΠΑΟΚ, διεμήνυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξαιτίας της συμπεριφοράς ενός οπαδού (σ.σ. για το ρολό στον προπονητή του Ολυμπιακού) και για όσα έκανε ο Ιβάν Σαββίδης (σ.σ. εισέβαλε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ).

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία ζητάει εκλογές το συντομότερο δυνατόν, εκτιμώντας πως είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του, λέγοντας ότι «πολλά σύννεφα μαζεύονται» (σ.σ. εθνικά θέματα, οικονομία), τονίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει τη χώρα σε τάξη».