X

Κουτσούμπας από Κάλυμνο: ανησυχητική η αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα

«Οι Τούρκοι αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και διεθνείς συνθήκες», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ant1news

Ανησυχία για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που περιοδεύει σε Κάλυμνο και Κω.

Ο κ. Κουτσούμπας επισκεπτόμενος το Λιμενικό Σώμα Καλύμνου, αφού εξήρε το έργο των ανδρών του Λιμενικού στα ακριτικά νησιά τόνισε ότι «επειδή και στα σύνορα εδώ οι “φίλοι μας” - στο πλαίσια του ΝΑΤΟ – Τούρκοι αναπτύσσουν μια μεγάλη επιθετικότητα το τελευταίο διάστημα, ανησυχούμε. Δεν είναι δυνατόν - υποτίθεται στο ΝΑΤΟ και οι 2 χώρες - να αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα ή να γίνονται συνεχώς παραβιάσεις, μέχρι και άκρως επιθετικές στρατιωτικού τύπου ενέργειες ενάντια στην Ελλάδα και στο λαό. Όλα αυτά τα ζητήματα ως σύνολο θεωρούμε ότι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και ο λαός ενωμένος είτε υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα, είτε στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, είτε είναι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα συνδικάτα και στους συλλόγους τους. Πρέπει ως ένας άνθρωπος να τα αντιπαλέψουμε με ενιαία δράση και ενιαία κατεύθυνση.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας, κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο της Καλύμνου, Γιάννη Γαλουζή, σημείωσε, μεταξύ αλλων:  «Η Κάλυμνος είναι ένα νησί δίπλα στην Τουρκία, με κλιμακούμενη ένταση και επιθετικότητα το τελευταίο διάστημα. Από αυτή τη σκοπιά πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία η επίσκεψή μας εδώ, για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και όπου χρειαστεί και στους δρόμους του αγώνα με προτάσεις νόμων, αναφορές, πίεση και στην κεντρική εξουσία γιατί και οι Δήμοι παρότι τους έχουν δοθεί πολλές αρμοδιότητες δεν έχουν τα χρήματα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Χρειάζεται πίεση, διεκδίκηση, ισχυρή αντιπολίτευση, όπως είναι το ΚΚΕ, που την κάνει με καθαρότητα, συνέπεια, συνέχεια, ώστε να επιλύονται λαϊκά προβλήματα».