X

Με κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι δεσμεύσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τους κτηνοτρόφους, κατά τη συνάντηση που είχε στην Καρδίτσα.

Ant1news

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Π.Ε.Κ.) και την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Καρδίτσα, με αντικείμενο τα τεράστια προβλήματα της αιγοπροβατοτροφίας.

Οι κτηνοτρόφοι περιέγραψαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος τους, αφενός λόγω της κατάρρευσης των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος και αφετέρου λόγω της απροθυμίας των μεταποιητικών εταιρειών να προμηθευτούν το γάλα των εκμεταλλεύσεων που παραμένει αδιάθετο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Ανέφεραν ακόμη ότι τα κύρια αίτια του προβλήματος που αντιμετωπίζουν είναι  η παντελής έλλειψη ελέγχων στην αγορά καθώς και οι υφεσιακές πολιτικές υπερφορολόγησης και εκτίναξης των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας βρίσκεται στις προγραμματικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας και δεσμεύθηκε:

  1. Για καθεστώς πλήρων και αποτελεσματικών ελέγχων για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, με στελέχωση των αρμόδιων Ελεγκτικών μηχανισμών.
  2. Για άμεση ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ώστε να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική ισχύ αναφορικά με θέματα πιστοποίησης του εθνικού μας προϊόντος  αλλά και ως εργαλείο αυτοελέγχου της αλυσίδας παραγωγής.

 

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση της φορολογίας των αγροτών από το 22% στο 9% για εισόδημα από το όριο του αφορολόγητου μέχρι και τις 10 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης εκφώνησε ομιλία σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας» και ότι η Ελλάδα, θα προχωρήσει μπροστά. Τόνισε πως «στην πολιτική του ψέματος και των υποσχέσεων, αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα, και στην λογική του διχασμού και του μίσους βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων». Έκανε τέλος ειδική αναφορά στο σχέδιο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που παρουσιάστηκε πρόσφατα.