X

Καράογλου: πρόκληση η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ για τις αξίες του περί “πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας”. Γιατί επιτίθεται στην Κυβέρνηση.

Ant1news

Με ψήφο κατά συνείδηση θα πορευτούν οι βουλευτές της ΝΔ στη σημερινή ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και την αναδοχή, που έχει προκαλέσει οξείες αντιδράσεις, όπως επισημαίνει στον Alpha 96,5 ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του κόμματος, Θεόδωρος Καράογλου.

Η απόφαση για ψήφο κατά συνείδηση ελήφθη "γιατί θα πρέπει ο καθένας να βάλει το χέρι στην καρδιά, να σκεφτεί και ανάλογα με τη συνείδησή του, με τον κώδικα των αξιών του, να ψηφίσει", εξηγεί ο κ. Καράογλου και εκφράζει τη δική του θέση. "Η δική μου η καρδιά λέει ότι δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο οκτώ γιατί θεωρώ ότι στον δικό μου κώδικα αξιών, οι συγκεκριμένες έννοιες της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας έχουν άλλα χαρακτηριστικά" εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναλύοντας το σκεπτικό του, ο κ. Καράογλου δηλώνει πως "Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει ομόφυλο ζευγάρι που είναι έστω ανάδοχο κάποιου παιδιού, που ενδεχόμενα σε κάποια φάση αργότερα θα προχωρήσουν οι "προοδευτικοί" θα ζητάνε να επιτρέπεται και η υιοθεσία. Είναι κάτι που αντιβαίνει τον ηθικό κώδικα αξιών μου και νομίζω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και με την κοινωνία την ελληνική όπως είναι διαμορφωμένη, θεωρώ ότι είναι μάλλον πρόκληση."

Επιπλέον ο κ. Καράογλου θεωρεί πως η κυβέρνηση κακώς επιχειρεί να διαχωρίσει το πολιτικό προσωπικό σε "προοδευτικό" και "συντηρητικό", ωστόσο "Αν η διαχωριστική γραμμή τίθεται από την πλευρά της κυβέρνησης στο αν είμαστε υπέρ ή κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, τότε δηλώνω με περηφάνια ότι ναι, είμαι συντηρητικός. Δεν μπορώ να δεχθώ κάτι τέτοιο. Ξεπερνάει τη συνείδησή μου".

 

Ερωτηθείς για τις κατά καιρούς επιστημονικές έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν πως "η ανατροφή μου και οι ηθικές μου αρχές μ' έχουν μάθει ότι η οικογένεια αποτελείται από άντρα-γυναίκα, ζευγάρι το οποίο τεκνοποιεί και έχει τα παιδιά του. Είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας μου".

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου χαρακτηρίζει "στάχτη στα μάτια της κοινωνίας" το νομοσχέδιο το οποίο φέρνει η κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τα προβλήματα που διογκώνονται με γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και τα Σκόπια. Μάλιστα με το "άκαιρο" νομοσχέδιο και τον διαχωρισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων θεωρεί πως θα μπορέσει "να παγιδεύσει το Κίνημα Αλλαγής ή κάποιους από αυτούς", ισχυρίζεται ο βουλευτής της ΝΔ.

Παραπέμποντας στο ζήτημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ο κ. Καράογλου επισημαίνει πως το "Να εισάγουμε τώρα και νέα πρότυπα, δεν οδηγεί πουθενά. Δύο άνδρες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Ούτε δύο γυναίκες μαζί. Αυτό είναι κάτι που ξεπερνάει τα δεδομένα όπως τα έχουμε διδαχθεί. Δεν έχω τίποτα με το σεξουαλικό προσδιορισμό του καθενός. Αυτό δεν με προβληματίζει."

Σε κάθε περίπτωση "η ΝΔ απ' τον Μάρτιο του 2016 κατέθεσε προτάσεις για τη διαδικασία της υιοθεσίας. Πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς η νομοθεσία μας είναι τόσο γραφειοκρατική. Χαιρόμαστε που σήμερα η κυβέρνηση υιοθετεί σε συντριπτικό ποσοστό τις προτάσεις μας αυτές" διασαφηνίζει ο κ. Καράογλου για τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου.

Αν και "Έχω και φίλους και γκέι και λεσβίες" καταλήγει ο κ. Καράογλου "Άλλο είναι το ζήτημα του παιδιού. Είναι κάτι πάρα πολύ προωθημένο που στην ελληνική κοινωνία δεν είναι αποδεκτό" και εκφράζει την "περιέργεια" εάν οι διαφοροποιούμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στην αρνητική τους στάση επί του άρθρου οκτώ, ή αν θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.