X

“Σάλπισμα” εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα

«Οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση» , τόνισε ο κ. Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

 

Άμεση  κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο, με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και στον ακροδεξιό λαϊκισμό», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή για τη χώρα που σηματοδοτεί η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία» είπε ο κ. Τσίπρας  και εκτίμησε πως «η νέα περίοδος ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα»

Σημείωσε ότι «μεγάλες θεσμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να δρομολογηθούν από σήμερα με αποφασιστικότητα και τόλμη:  Ο “Κλεισθένης”, η αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, η συνταγματική μεταρρύθμιση».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Αυτό θα είναι και το διακύβευμα στις τοπικές κοινωνίες».

Ως εκ τούτου, «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό».

«Την ίδια στιγμή, όμως, ας έχουμε κατά νου ότι η μάχη μας για δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη Ελλάδα όχι μόνο δε θα σταματήσει, αλλά θα ενταθεί στη μεταμνημονιακή εποχή», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας εξηγώντας πως «το μέτωπο μας δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και η εξυγίανση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο».

Ως παράδειγμα έφερε τη χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης για «τις μίζες της Siemens», απόφαση η οποία «προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα. Και μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπίπεδες».

«Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.