X

Μητσοτάκης: εδώ και τώρα η Τουρκία να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς (βίντεο)

Μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ από την Αλεξανδρούπολη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης.

Ant1news

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Αλεξανδρούπολη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε εδώ στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία δυστυχώς την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμιση μήνες οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μας οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Ανδριανούπολης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει «εδώ και τώρα» τους δύο στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. «Καλώ την Τουρκία εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δυο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Αναφορικά με τη συνάντηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, με τους δυο στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί σήμερα τους δυο αξιωματικούς και να τους παρέχει όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο: ότι οι δυο αξιωματικοί μας δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα».