X

ΝΔ: στις εκλογές θα δοθεί η απάντηση στον Τσίπρα για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο

Η απάντηση του Μαξίμου στην επίθεση της αντιπολίτευσης, μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το Σκοπιανό και την οικονομία.

Ant1news

«Ο Πρωθυπουργός που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έκανε για την Ελλάδα, είχε το θράσος σήμερα να ισχυριστεί ότι η Κυβέρνησή του επιδιώκει να πάρει πίσω και όχι να δώσει μια ονομασία στα Σκόπια. Προφανώς θεωρεί νίκη για τη χώρα μας ένα απαράδεκτο όνομα όπως αυτό της “Μακεδονίας του Ίλιντεν” το οποίο συζητά με τον κ. Ζάεφ», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη.

«Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα να πάρει, είναι η απάντηση που του αξίζει στις εκλογές για το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε, κόβοντας ξανά συντάξεις και μισθούς μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Απάντηση απο Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ

Απαντώντας, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν "Μία και μόνο φράση που είπε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη, είναι αρκετή ως απάντηση στην ανερμάτιστη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που για άλλη μία φορά αμφισβητεί την καθαρή έξοδο: "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"».

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ό,τι «το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάτησε και πάλι το κουμπί των αυτοματοποιημένων ανακοινώσεων. Περιμένουμε, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, τη στιγμή που θα εμπλακούν σοβαρά σε μία συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

 

Κίνημα Αλλαγής: Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του συνεχίζουν να δίνουν κάλπικες υποσχέσεις

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει και το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται «Ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του επιμένουν να τάζουν παρότι η μία διάψευση των παραμυθιών τους έρχεται μετά την άλλη. Μετά το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ήρθε το Eurogroup να επιβεβαιώσει με κατηγορηματικό ύφος, από τον κ.Μοσκοβισί, τις περικοπές  στις συντάξεις από τις αρχές του 2019. Η μείωση του αφορολόγητου έρχεται, η δέσμευση για τα μεγάλα πλεονάσματα παραμένει και για το χρέος η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί που θα καταλήξει η διελκυστίνδα ΔΝΤ-Γερμανίας. Αλλά ο κ. Τσίπρας και οι ο υπουργοί του συνεχίζουν να δίνουν κάλπικες υποσχέσεις.

"Βολές" απο την Ένωση Κεντρώων

«Να μην λέει μεγάλες λέξεις, ο κ. Τσίπρας, ότι θα ήταν ηλίθιος εάν δεν εξαντλήσει την τετραετία και να δρέψει τους καρπούς των θυσιών του, γιατί υπάρχει και η ανάγνωση ότι ακριβώς για αυτό θα κάνει εκλογές το Φθινόπωρο του 2018. Για να μην δρέψει το ανάθεμα της κοινωνίας από τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και έτσι δραπετεύοντας θα έχει αποδείξει ότι δεν είναι ηλίθιος να μένει», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων.

Σχολιάζοντας την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη, η Ένωση Κεντρώων σε άλλη ανακοίνωσή της, σημειώνει «σχετικά με το χρίσμα για την υποψηφιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε ο κ. Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη, θεωρούμε ότι καλό είναι να το ξανασκεφτεί. Όλοι δείξαμε την συμπάθειά μας στο πρόσωπο του Δημάρχου, όλοι καταδικάσαμε την βάρβαρη εναντίον του επίθεση, όμως πιστεύουμε ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλα παράπονα από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Όποιοι στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Μπουτάρη θα χρεωθούν και την δραστική μείωση της αποδοχής του στο κοινό της Μακεδονίας».​