X

Χαρακόπουλος: υπάρχει ομφάλιος λώρος ΣΥΡΙΖΑ – αναρχικών

Συνεχίζει την αντιπαράθεση με τον Νίκο Τόσκα για την βία και την ανοχή στην ανομία η Νέα Δημοκρατία.

Ant1news

Συνέχεια στην κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ για τα περιστατικά βίας και «ανοχής στην ανομία», όπως κατηγορεί το Μαξίμου η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνει με δηλώσεις του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Είναι ένα μείγμα ιδεοληψιών που προέρχονται από το παρελθόν και έλλειψη πολιτικής βούλησης. Η Αστυνομία έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει το έγκλημα και το οργανωμένο έγκλημα και το έχει αποδείξει αυτό», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ.

Αναφερόμενος και στην κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος που συνδέει το βαθύ ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον κόσμο που παρείσεφυε (sic) πάντα σε πορείες και εκδηλώσεις που οργανώνονταν από το τότε κόμμα διαμαρτυρίας που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι έχει καλέσει τον Νίκο Τόσκα, με επίκαιρη ερώτηση, να απαντήσει στην Βουλή, όμως ο Υπουργός δεν έχει εμφανιστεί.

Για ιδεολογική σχέση της Κυβέρνησης με τους αναρχικούς, έκανε λόγο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Επίσκεψη Χαρακόπουλου στις δυνάμεις των ΜΑΤ

Το μεσημέρι, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. Αμέσως μετά, δήλωσε «επισκέφθηκα σήμερα με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τους άνδρες των ΜΑΤ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα δολοφονικών επιθέσεων. Η αστυνομία και κυρίως οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν μετατραπεί σε ζωντανούς στόχους για την εκτόνωση τραμπούκων, που δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της Κυβέρνησης. Δεκάδες αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ή κινδυνεύσει από τις επιθέσεις των λεγόμενων “συλλογικοτήτων”».

Όπως σημείωσε, «δυστυχώς, αυτό δεν απασχολεί τα στελέχη της κυβέρνησης, που δεν έχουν κρύψει την απέχθειά τους για την Αστυνομία. Ο ίδιος ο κ. Τόσκας, εξάλλου, έχει χαρακτηρίσει “τσούρμο” την Ομάδα ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκε κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία, όμως, δεν αντέχει άλλο. Οι αστυνομικοί δεν θα ρισκάρουν τη ζωή τους για να εκτονώνονται οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες. Ο νόμος και η τάξη πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν, και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας».