X

Επίθεση ΝΔ στο Μαξίμου για Σκοπιανό και “4ο μνημόνιο”

Τι απαντά ο Δ. Τζανακόπουλος στις καταγγελίες για "μυστική διπλωματία" και τι αναφέρει για τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης στην οικονομία.

Ant1news

Διμέτωπη επίθεση στο Μαξίμου απο την Νέα Δημοκρατία, η οποία στοχοποιεί την Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωση της η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας «πυρά» στο Μαξίμου, συμπληρώνει «η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του».

Απαντώντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωση του αναφέρει "αφού η κ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη "μυστική διπλωματία", δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την πΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;"

Βολές για ΕΝΦΙΑ και νέα μέτρα

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου, που θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην Βουλή, με την Μαρία Σπυράκη να τονίζει «μετά από τρία χαμένα χρόνια με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, η κυβέρνηση υπογράφει και ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο». 

«Μειώνει ξανά τις συντάξεις και το αφορολόγητο, αυξάνει κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει και τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και για τους οικονομικά πιο αδύναμους πολίτες. Αυξάνει και την αγανάκτηση των πολιτών που δεν αντέχουν άλλα χαμένα χρόνια», καταλήγει η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στην ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρει "μετά από τρία χρόνια η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει αυτό που η ΝΔ δεν θα κατάφερνε ποτέ. Να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία, έχοντας:

  • κρατήσει την κοινωνία όρθια, 
  • αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας αλλά και τις αδικίες των δύο πρώτων προγραμμάτων, 
  • μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών, 
  • ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων, 
  • μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες 
  • προοπτική επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας". 

Όπως τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, "η ΝΔ από την άλλη μεριά αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Αυτοί είναι οι στόχοι των δυνάμεων της ολιγαρχίας και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος που τη στηρίζουν. Ευτυχώς για τους πολίτες, δεν θα της επιτρέψουν να τους υλοποιήσει".