X

“Βόμβα” Καμμένου: η Κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για το Σκοπιανό με ανταλλάγματα για το χρέος (βίντεο)

Τι είπε ο Δ.Καμμένος σχετικά με την συζήτηση στους ΑΝΕΛ για την πρόταση μομφής κατά του Κοτζιά. Διάψευση Κατσίκη.

Ant1news

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου, σχετικά με το παρασκήνιο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ πείστηκαν να μην ψηφίσουν την πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, επειδή μπήκαν στη “ζυγαριά” τα ανταλλάγματα για τη ρύθμιση του χρέους.

Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ελήφθη η απόφαση να μην ρίξουν την Κυβέρνηση, «διακυβεύοντας τη συμφωνία και την έξοδο (από το μνημόνιο) στις 21 Ιουνίου, όπου θα πάρουμε τη ρύθμιση του χρέους».

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Καμμένου. «Αν δεν υπήρχε, δηλαδή, το ζήτημα του χρέους, θα την ρίχναμε; Όχι», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως δεν θα υποδείξει η Νέα Δημοκρατία στους Ανεξάρτητους Έλληνες για τη στάση που θα κρατήσουν.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής αναφέρθηκε και στο σενάριο περί πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμμένο, έγινε τέτοια συζήτηση και υπήρξε συμφωνία στην Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά τελικά δεν προχώρησε στην υλοποίησή της.

Για δεύτερη φορά, ο Κώστας Κατσίκης - ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση -  διέψευσε τους ισχυρισμούς Καμμένου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ρωτήστε όλους τους βουλευτές μας και εάν ένας συμφωνήσει με όσα λέει ο Δημήτρης Καμμένος, εμένα να με φτύσετε.»