X

“Φωτιές” άναψε ο Σέλτσας με την φιλοσκοπιανή προσφυγή κατά της Ελλάδας

Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος ότι στράφηκε κατά της χώρας. "Πυρά" της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Ant1news

«Φωτιές» έχει ανάψει η αποκάλυψη ότι ο σημερινός βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας το 1990 είχε προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη μαζί με άλλα πρόσωπα τα οποία είχαν συγκροτήσει τον σύλλογο «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού».

Ο Κωνσταντίνος Σέλτσας, επιβεβαίωσε στο ThePresident.gr, το site που έκανε και την σχετική αποκάλυψη, ότι όντως είχε προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ωστόσο, υποστηρίζει ότι με την προσφυγή του δεν διεκδικούσε την αναγνώριση «Μακεδονικής» μειονότητας αλλά την αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας και πολιτισμού.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μια ημέρα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του Κώστα Σέλτσα στο «μακεδονικό» δίκτυο Deutsche Welle, όπου εμφανιζόταν να δηλώνει «εθνικά Μακεδόνας».

«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι εθνικός Μακεδόνας κι αν το είχα κάνει, δεν θα είχα λόγο να το κρύψω» είπε ο κ. Σέλτσας, στον απόηχο των δηλώσεών του, προσθέτοντας πως «ως παλιός αριστερός δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα, είμαι διεθνιστής».

Επίσης, μιλώντας χθες στο Καλημέρα Ελλάδα, ανέφερε πως η γλώσσα στην οποία έκανε τις δηλώσεις του στο γερμανικό μέσο είναι «η γλώσσα την οποία έλεγε σλαβική ο Παύλος Μελάς, μακεδονική η Πηνελόπη ΔέλταΔε γνωρίζω γραφή σε αυτήν τη γλώσσα». Πρόσθεσε δε, πως στη Φλώρινα υπάρχουν πολλοί που μιλούν αυτήν τη γλώσσα. 

ΝΔ: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Οι νέες αποκαλύψεις αλλά και οι δηλώσεις του κ. Σέλτσα προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «εδώ και τρεις μέρες ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας, με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά” κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του». 

Παράλληλα, η ΝΔ υπογραμμίζει πως «η στάση του κ. Σέλτσα δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας (!) ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”, ζητώντας να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της».

«Ρωτούμε ευθέως τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;», καταλήγει η ΝΔ.