X

Ενημέρωση για τη φημολογούμενη συμφωνία με την Αλβανία ζητά η ΝΔ

Άμεση ενημέρωση της Βουλής, για τη συμφωνία που φημολογείται ότι ετοιμάζεται η κυβέρνηση να υπογράψει με την Αλβανία, ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ant1news

Άμεση ενημέρωση της Βουλής, για τη συμφωνία που φημολογείται ότι ετοιμάζεται η κυβέρνηση να υπογράψει με την Αλβανία, ζητά η ΝΔ, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, να τονίζει ότι προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικά τετελεσμένα για τα εθνικά συμφέροντα, ζητά την άμεση κατάθεσή της στη Βουλή.

Ο κ. Κουμουτσάκος επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι βρισκόμαστε σε πορεία επίλυσης των ανοικτών ζητημάτων με την Αλβανία και ότι θα υπάρξει σύντομα κατάληξη των συνομιλιών για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συζήτησης της συμφωνίας στη Βουλή.

Ως αρμόδιος τομεάρχης κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών να δώσει απαντήσεις για το εύρος της θεματολογίας που συζητά ο κ. Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του, για το εάν συνεχίζει η Αλβανική πλευρά να εγείρει τις αξιώσεις της περί Τσάμηδων, σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών σε σύγκριση με την αρχική συμφωνία   που είχε υπογραφεί από Ελλάδα και Αλβανία και εάν καθορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία υπογραφής της επικείμενης ελληνο-αλβανικής συμφωνίας που διαπραγματεύεται και ποια είναι;

Στις δηλώσεις Σγουρίδη αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο κ. Σγουρίδης να εμπλέκει στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια το ζήτημα του χρέους, καταγγέλλοντας όπως είπε αυτή τη ζυγαριά.