X

Σχέδιο εξαγοράς των βουλευτών του καταγγέλλει ο Καμμένος

Επιμένει κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό η έγκρισή της να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Ant1news

Με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών θα ζητήσει να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών εάν και εφόσον έρθει στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν κατηγορηματικά αντίθετοι.

«Μέχρι τότε είναι δεδομένο πως στηρίζω την κυβέρνηση», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα άρει την εμπιστοσύνη του μόλις έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή.

Διέψευσε παράλληλα ότι στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είχε μιλήσει περί ανταλλαγής του ονόματος των Σκοπίων με το χρέος. «Δεν βάζουμε στην ζυγαριά τα εθνικά θέματα, δεν συναλλασσόμαστε» είπε.

Σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Καμμένος έδειξε τη ΝΔ πίσω από τους προπηλακισμούς στελεχών του κόμματος και επεσήμανε ότι οι ΑΝΕΛ δεν εξαγοράζονται και δεν συναλλάσσονται.

 

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση να μην στηρίξουμε την πρόταση μομφής, καθώς θα μας απογείωνε στις δημοσκοπήσεις», είπε για να προσθέσει ότι η δυσκολία αφορούσε στις απειλές που δέχθηκαν οι βουλευτές του.

 

«Η δημιουργία κλίματος έρχεται από ΝΔ και Χρυσή Αυγή. Όμως οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν τα ίδια έλεγαν και το 2012 και το 2015», είπε και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει δικαστική διερεύνηση για να αποδειχθεί  ποιος προσπαθεί να καταλύσει το πολίτευμα.

ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος φέρουν ακέραιη την ευθύνη της συμφωνίας

Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, τονίζει σε ανακοίνωση του ότι «δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού.

Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας. Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό».