X

Παλινωδίες της ΝΔ για το “σπάσιμο” μεγάλων περιφερειών

Εικόνα "Βαβέλ" απο τις εναλλαγές της θέσης της ΝΔ. Που και απο ποιόν θα διατυπωθεί η τελική θέση γτου κόμματος για την Β΄ Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής.

Ant1news

Μύλος με τη στάση της ΝΔ στην κατάτμηση των περιφερειών και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Οι διαρροές του σαββατοκύριακου για θετική στάση στο σπάσιμο της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, παρά το γεγονός ότι έθεταν ως προαπαιτούμενο την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η εκ των υστέρων δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι η ΝΔ εμμένει στη σύνδεση των δύο θεμάτων και η εν συνεχεία διατύπωση επιφυλάξεων, δημιούργησαν εικόνα Βαβέλ.

Την ίδια στάση επιφύλαξης κράτησε η ΝΔ και για την τροπολογία που αφορά στην σύσταση επιτροπής για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.

Την τελική στάση του κόμματος θα διατυπώσει στη συζήτηση στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε ταχθεί υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών. 

Τα άρθρα του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» που αφορούν την απλή αναλογική έγιναν αποδεκτά από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με τους ΑΝΕΛ να εκφράζουν επιφύλαξη για την Ολομέλεια, όπως και το Ποτάμι. Την τροπολογία για την κατάτμηση των περιφερειών ψήφισαν ΔΗΣΥ και Ποτάμι.