X

“Ναι” της Νέας Δημοκρατίας στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών

Επαφές Μητσοτάκη με βουλευτές της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για την ψήφο των αποδήμων.

Ant1news

Στη συναίνεση της κατάτμησης της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει ήδη από την πρώτη του κοινοβουλευτική θητεία ότι τάσσεται υπέρ του σπασίματος της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, καθώς θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτόν το πολιτικό σύστημα θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης αλλά και της ουσιαστικότερης εκπροσώπησης των λαών.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή στην αναγκαιότητα της ψήφισης της τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα για την παροχή ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, ενώ θα ζητήσει από την κυβέρνηση και δέσμευση για το ζήτημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει από το πρωί συνεχείς συναντήσεις με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εκλέγονται στο λεκανοπέδιο και τους οποίους ενημερώνει για την απόφασή του. O K.Mητσοτάκης καλεί τους βουλευτές να επιλέξουν σε ποιο τομέα θέλουν να είναι υποψήφιοι, αν και όπως έλεγαν συνεργάτες του, την τελική απόφαση θα την πάρει το κόμμα.

Αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να λάβει το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το πρωί η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε για τρίτη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, τροπολογία για την παροχή ψήφου των ομογενών. 

Όχι Κατσίκη στο «σπάσιμο» Β’ Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής

Όχι στην κατάτμηση της Β’  Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της απλής αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέει  ο Κώστας Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν ιδιαίτερα οξύς στην ομιλία του, εκφράζοντας τη διαφωνία του με το σπάσιμο της και Περιφέρειας Αττικής, όπου εκλέγεται. Έκανε λόγο για διάλυση των μικρών κομμάτων και εξέφρασε την έκπληξή του που η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι την δέχονται, καθώς θεωρούνται μικρά κόμματα. «Καταλαβαίνω να το θέλει η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει εταίρο μικρό κόμμα; Αυτό είναι αδιανόητο», είπε.

Χαρακτήρισε ακόμη, ιδεοληψία την απλή αναλογική της πρώτης μόνο Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών.