X

Μητσοτάκης: μετέφεραν στα μουλωχτά τον Κουφοντίνα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, με αφορμή την μεταγωγή του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Σκληρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ant1news

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, μέσω διαδικτύου, για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου" καταγγέλλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση, του κατά συρροή δολοφόνου;», έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το tweet του Προέδρου της ΝΔ:

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

Νέα σκληρή αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Με μία σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στην είδηση της μεταφοράς του Δημήτρη Κουφοντίνα στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Θανάσης Τσίτσας, το Στέιτ Ντιπάρμεντ αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο καταδικασμένος Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε αγροτικές φυλακές με ελαφρύτερους περιορισμούς.

Δολοφόνησε 11 ανθρώπους, περιλαμβανομένων και Αμερικανών υπηκόων, και αποτελεί έμπνευση για την επόμενη γενιά τρομοκρατών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιανδήποτε χαλάρωση στις συνθήκες φυλάκισής του».