X

Μητσοτάκης από το Μάτι: Δέσμευσή μου η απόδοση ευθυνών για την τραγωδία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές από τον Πρόεδρο της ΝΔ,. Γιατί τον κατηγορεί το Μαξίμου.

Ant1news

Την πυρόπληκτη περιοχή στο Μάτι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς έναν μήνα μετά την φονική πυρκαγιά που κόστισε 96 ζωές.

Σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «Έχει περάσει ένας μήνας από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά και πολύ έντονη σε αυτήν την περιοχή που τραυματίστηκε τόσο πολύ από αυτήν την πρωτοφανή φυσική καταστροφή. Προσωπική μου δέσμευση είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατόν, να αποκτήσει τον χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και οι στρεβλώσεις που υπήρχαν από το παρελθόν. Αποτελεί, όμως, επίσης δέσμευση μου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία θα κάνει τη δουλειά της.  Αλλά σε μια Δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και λογοδοσία. Κάποιοι έφταιξαν που 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ραφήνας, Γιώργο Κοκκόλη για τα προβλήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, την απομάκρυνση του αμιάντου, τις ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, αλλά και για τις διαδικασίες καθαρισμού της περιοχής.

 

 

 

«Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα είναι η ασφάλεια των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «ασυγχώρητη καθυστέρηση» όσον αφορά την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι της περιοχής.

Χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους.

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βρεθεί ξανά στο Μάτιστις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία.

Επίθεση του Μαξίμου στον Πρόεδρο της ΝΔ

Σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται «Την ίδια ώρα που ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής , ο κος Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη «κομματική» κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες. Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια».