X

Δύο σχολεία της Ραφήνας επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εικόνες)

Επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο που υπέστη ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά. Πού πήγαν και τι είπαν Γεννηματά, Θεοδωράκης, Κουτσούμπας.

Ant1news

Δύο σχολεία στη Ραφήνα επισκέφθηκε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά βρέθηκε στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας. Εκτός από τον αγιασμό, ο Πρόεδρος της ΝΔ παρέστη και στην ενημέρωση των γονέων που ακολούθησε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Ειδικό Σχολείο του δήμου Ραφήνας, το οποίο υπέστη σημαντικές φθορές από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Αφού συνομίλησε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συγκινούμαι που βρίσκομαι σήμερα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, εδώ στο ειδικό σχολείο Ραφήνας. Ένα σχολείο το οποίο και αυτό, δυστυχώς, δεν γλίτωσε από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αλλά ένα σχολείο το οποίο κάνει και αυτό μια καινούργια αρχή. Γιατί, όπως είπατε Σεβασμιότατε,  μέσα από αυτήν τη μεγάλη τραγωδία, αυτήν την εθνική τραγωδία, ξύπνησε πολύ καλοσύνη και πολύ ανθρωπιά. Και ας το κρατήσουμε αυτό, ως θετικό μήνυμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ένα μήνυμα εθνικής αναγέννησης.»

 

«Θέλω να πω στα παιδιά μας να έχουν μια καλή και παραγωγική χρονιά. Να συγχαρώ από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς, που παρέχουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο στηρίζοντας παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Παιδιά τα οποία έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη τη δική μας φροντίδα. Και να πω, επίσης, ότι κάθε οργανωμένη κοινωνία κρίνεται τελικά από τη φροντίδα και την αλληλεγγύη που παρέχει σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και εδώ, στα ειδικά σχολεία, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Και θέλω να σας πω», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, πως «αν κατά προτεραιότητα πρέπει κάπου να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, πρέπει να γίνουν εδώ στα ειδικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη συνέχεια της συναισθηματικής επαφής που εκ των πραγμάτων εσείς οι εκπαιδευτές αναπτύσσετε με τα παιδιά. Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά με αγάπη, με αυταπάρνηση και με αφοσίωση. Θέλω να ξέρετε ότι η σκέψη μας είναι κοντά σας».

 

«Καλή αρχή, καλή προκοπή, σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν σήμερα τη σχολική τους χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Από τα παιδιά της πρώτης δημοτικού μέχρι τα παιδιά της τρίτης λυκείου, που έχουν το άγχος και την ανησυχία της μελλοντικής επαγγελματικής τους και εκπαιδευτικής τους ανέλιξης. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που παρέχουν ένα σπουδαίο έργο, συχνά σε αντίξοες συνθήκες», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

 


Στις Συκεές η Φώφη Γεννηματά

Μετά τον αγιασμό στο 4ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε «Εύχομαι στους μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές, καλή σχολική χρόνια. Χρωστάμε στα παιδιά μας καλύτερα σχολεία και σπουδές. Η σύγχρονη εκπαίδευση είναι το διαβατήριο τους για το μέλλον. Μπορούμε τα κόμματα σε συνεννόηση και με τους εκπαιδευτικούς που τιμάμε το έργο τους να βάλουμε τέρμα στα κακώς κείμενα στην παιδεία που είναι πολλά  και υπονομεύουν το αύριο. Αλλαγή παντού. Το χαμόγελο των παιδιών μας η ελπίδα για το μέλλον».

Δήλωση Κουτσούμπα για την νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, σε δήλωση του, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει «ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και καλή δύναμη στον αγώνα και την προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης. Ευχόμαστε καλή δύναμη στους γονείς, που μοιράζονται μαζί μας την αγωνία τα παιδιά τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια, για το παρόν και το μέλλον τους, να βάζουν υψηλούς στόχους, να τους κατακτάνε. Ευχόμαστε καλή δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς, που έχουν κρίσιμη ευθύνη για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς. Ξέρουμε καλά. Έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η “κανονικότητα” στα σχολεία, για την οποία μιλά υποκριτικά η κυβέρνηση. Τα προβλήματα ζουν και βασιλεύουν, τα σχολεία έχουν σοβαρά προβλήματα υποδομών, τα σχολικά βιβλία είναι κακογραμμένα, γεμάτα ανακρίβειες και ψέματα. Επιπλέον, η κυβέρνηση φέρνει ένα σχέδιο για ένα Λύκειο ακόμα πιο ταξικό και ανταγωνιστικό. Δε θα της περάσει. Η μάχη της λαϊκής οικογένειας, για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, για τα παιδιά της μπορεί να γίνει νικηφόρα.  Οι αγωνίες και τα όνειρα των μαθητών μπορούν να βρουν διέξοδο. Με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές σε κάθε σχολείο, σε κάθε σωματείο, σε συλλόγους γονέων, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία, που θα ‘χει το νου της στο παιδί. Εδώ είναι η ελπίδα».

Στην Μάνδρα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι επέλεξε να επισκεφθεί ένα σχολείο της Μάνδρας, που πριν μερικούς μήνες ήταν σχεδόν θαμμένο στην λάσπη για να ενισχύσει την προσπάθεια των δασκάλων και των γονιών.

Σε δήλωση του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, επεσήμανε ότι «αυτό το σχολείο πριν από μερικούς μήνες ήταν θαμμένο στη λάσπη. Κι όπως μας είπαν οι γονείς των παιδιών πολλά προβλήματα παραμένουν. Εμείς όμως είμαστε εδώ να ενισχύσουμε την προσπάθεια των δασκάλων, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, να ενθαρρύνουμε τους γονείς. Ήμασταν εδώ με την καταστροφή, είμαστε σήμερα σε μία μέρα χαράς, θα είμαστε και αύριο και θα επιμείνουμε για να λυθούν τα προβλήματα. Και βέβαια συμπαραστεκόμαστε στους δασκάλους, που θα πρέπει να πω ότι σε αυτό το σχολείο είναι τρεις αναπληρωτές και ένας μόνιμος. Αυτή είναι η αναλογία. Κι αυτό πρέπει να τ’ αλλάξουμε. Γιατί αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά πρέπει να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στα δημοτικά σχολεία και στην προσχολική εκπαίδευση. Όπως λένε όλες οι έρευνες στο εξωτερικό, αν θες να νικήσεις την ανισότητα πρέπει να κάνεις καλύτερα δημοτικά σχολεία. Να το προσπαθήσουμε».