X

Ποτάμι: Πού πάνε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό;

Με ερώτηση σε 8 υπουργούς, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη φέρνει στην Βουλή το ζήτημα της διαχείρισης των πόρων από την Ελλάδα.

Ant1news

Λίγα 24ωρα μετά τη μήνυση και σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο Σταύρος Θεοδωράκης και η ΚΟ του Ποταμιού φέρνει στη Βουλή το θέμα της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, για τα οποία μαίνεται νέα κόντρα μεταξύ Μαξίμου - ΝΔ και Πάνου Καμμένου.

 Με ερώτηση που απευθύνεται σε οκτώ υπουργούς, ανάμεσά τους και ο Πάνος Καμμένος, η ΚΟ του Ποταμιού θέτει προς την κυβέρνηση μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με το συνολικό ποσό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που έχει λάβει η Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρισής τους, τις διαδικασίες με τις οποίες ελέγχονται οι δημόσιες αρχές και οι ΜΚΟ ενώ ζητούν στοιχεία για τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί.

 Στο Ποτάμι αναφέρουν πως έχουν θίξει και παλαιότερα το ζήτημα αυτό, χωρίς ωστόσο, να έχουν λάβει απαντήσεις και ζητούν παράλληλα τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των αναδόχων που ανέλαβαν έργα σχετικά με το προσφυγικό, καθώς και τυχόν υπεργολαβιών. Ζητούν επίσης απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στις ΜΚΟ που επιλέχθηκαν για να διαχειριστούν τα χρήματα του εργαλείου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε., τα ποσά που διαχειρίστηκε η καθεμία και για τις διαδικασίες καταγραφής και πιστοποίησης τους στα σχετικά Μητρώα.