X

Στην “πόρτα εξόδου” από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων ο Σαρίδης

Τεταμένο το κλίμα στην συνεδρίαση, με τον Βασίλη Λεβέντη να απαιτεί μια "συγγνώμη" και τον βουλευτή να δηλώνει αμετακίνητος απο τις θέσεις του.

Ant1news

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων μετά την άρνηση του Γιάννη Σαρίδη να ζητήσει την συγνώμη που «απαίτησε» ο Βασίλης Λεβέντης, αλλά και να παραιτηθεί από βουλευτής.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Σαρίδης βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο όχ μόνο απο την ΚΟ αλλά γενικώς απο το κόμμα. Ο ίδιος αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος, κρατώντας δύο σακίδια και χωρίς να πει το παραμικρό στους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της ΚΟ ο κ. Σαρίδης κάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη να πάρει την απόφαση αν θα τον διαγράψει ή όχι. Εκείνη την ώρα, ο Αριστείδης Φωκάς αποχώρησε από τη συζήτηση, λέγοντας «βρείτε τα και ενημερώστε με».

Ο Βασίλης Λεβέντης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως θα συμβουλευθεί τα παλιά στελέχη του κόμματος, καθώς είναι κατά των διαγραφών. Δήλωσε δε, πως τον εκπλήσσει η στάση των συγκεκριμένων βουλευτών λίγους μήνες προ των εκλογών. «Εμείς κάναμε ένα κόμμα, την Ένωση Κεντρώων που είναι επαναστατικό. Κάποιοι το είδαν ως ευκαιρία για να ανέβουν και να προωθηθούν προσωπικά. Εγώ δεν διαπραγματεύομαι το κόμμα με κανέναν», είπε.

Λεβέντης: δεν κινδυνεύει η Ενωση Κεντρώων

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, πάντως, η οποία αναφέρεται μόνο στα τεκταινόμενα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός. 

Όπως αναφέρεται "Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων".

Όσα έγιναν πριν απο την ΚΟ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μίλησε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον βουλευτή Ιωάννη Σαρίδη.

«Περιμένω από τον κ. Σαρίδη να ζητήσει συγγνώμη. Ο Καβαδέλλας έκανε μια ανοησία. Ζήτησε συγγνώμη και έχει ήδη θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή μου. Ο Σαρίδης βγήκε σε όλα τα κανάλια…», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο κ. Σαρίδης δεν ζητήσει συγνώμη, αρκέστηκε να ανασηκώσει τους ώμους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότερη κατάληξη θα είναι το «διαζύγιο».

Την ίδια ώρα από το στρατόπεδο του κ. Σαρίδη επέμεναν ότι ο βουλευτής δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη και πως δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από βουλευτής.

Η σύγκρουση των Καβαδέλα – Σαρίδη ξεκίνησε όταν ο δεύτερος ζήτησε δημόσια από την ηγεσία του κόμματος την καρατόμηση του κ. Καβαδέλα για το επεισόδιο που προκάλεσε όταν του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο στην ΔΕΘ.