X

Κυρίτσης: η Airbnb φέρνει τσακωμούς ανάμεσα στους γείτονες

Ο Γ. Κυρίτσης εξήγησε το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την θέσπιση νομικού πλαισίου για την Airbnb.

Ant1news

Την θέσπιση νομικού πλαισίου για την Airbnb, ζήτησαν με ερώτηση τους στη Βουλή, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκ των ερωτών, Γιώργος Κυρίτσης, εξηγώντας το σκεπτικό των βουλευτών που κατέθεσαν την ερώτηση, δήλωσε ότι «έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τη γενίκευση του φαινομένου και φέτος δείχνει μια κατεύθυνση αύξησης των ενοικίων. Κόσμος που είναι εκπαιδευτικοί ή φοιτητές ή νέοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρουν σπίτι γιατί είναι αυξημένα τα ενοίκια λόγω Airbnb».

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», υπογράμμισε ότι «υπάρχει πικρή εμπειρία ότι ναι μεν ωφέλησε την τουριστική ανάπτυξη αλλά προκάλεσε και ένα κίνημα αντίθεσης ανάμεσα στους κατοίκους και πρέπει η πολιτεία να το ρυθμίσει».

Αν και παραδέχθηκε ότι «δεν μπορείς να πεις σε κάποιον δεν θα χρησιμοποιήσεις το σπίτι σου όπως θέλεις» υποστήριξε ότι «μπορεί να βρεθεί ένα σύστημα κινήτρων ή αντικινήτρων και ένας σχεδιασμός μέσω του οποίου δεν θα υπάρχει ένας κορεσμός μόνο με Airbnb».

Όπως είπε, τέλος, «ένα παράδειγμα που έχει γίνει σε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη είναι ότι έβαλαν περιορισμό κορεσμού. Είσαι, για παράδειγμα, στο Κουκάκι;Δεν μπορείς να έχεις πάνω από 40% τέτοια ακίνητα».