X

Σγουρίδης: η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει

«Άριστη» χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ την σχέση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Το σχόλιο του Θεόδωρου Τοσουνίδη.

Ant1news

Κατηγορηματικός ότι «η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει» εμφανίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Η Νέα Δημοκρατία να μην πιστεύει σε καμία περίπτωση ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν πρόταση μομφής» διεμήνυσε ο κ. Σγουρίδης υποστηρίζοντας ότι «έχουν παρεξηγηθεί όσα δήλωσε ο κ. Τοσουνίδης που ήθελε να αναδείξει την υποκρισία της ΝΔ».

Κατά τον ίδιο «η σχέση του Πρωθυπουργού με τον Υπ. Άμυνας, των δύο Προέδρων που συγκυβερνούν, είναι άριστη. Μπορώ να σας πω ότι έχουν άμεση επικοινωνία».

Όσον αφορά την πρόταση για δημιουργία βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέατρο. Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα».

Στην ερώτηση αν όντως υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ναι, δεν υπάρχει βάση στην Αλεξανδρούπλη των ελικοπτέρων; Κι αυτό γίνεται γιατί θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο από τα σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής και το lng (υγροποιημένο φυσικό αέριo) θα περνάει στον αγωγό για να πηγαίνει πάνω στα Βαλκάνια».

«Δαιμονοποιούμε πράγματα που υπάρχουν. Στο Βόλο δεν υπάρχει (σ.σ. αμερικανική βάση) αλλά θα μπορούσε να υπάρξει εν τοιαύτη περιπτώσει», συμπλήρωσε.

 

Τοσουνίδης: η πραγματικότητα αποτυπώθηκε από τον Πρωθυπουργό

«Τις απαντήσεις ολοκληρωμένα και όχι παραφθαρμένες και ελλιπείς θα τις δώσει ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με την επιστροφή του την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα έχουμε την πλήρη εικόνα», δήλωσε στο “Θέμα 104,6” ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και συμπλήρωσε: «Η πραγματικότητα αποτυπώθηκε ευκρινώς και με πολύ ωραία αίσθηση του χιούμορ από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν είπε ότι υπάρχει τυφώνας στις ΗΠΑ και δεν είναι το όνομά του “Πάνος”, είναι “Μάικλ”. Νομίζω, καμιά φορά, λίγο βιαστικά και εν θερμώ, λίγο στηριγμένοι σε ανεπαρκή ενημέρωση, τοποθετούμαστε».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα συνεργαστούν οι ΑΝΕΛ με τη ΝΔ, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε: «Δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα. Ζητούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει θέση η ΝΔ και να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας και της ιστορίας μας. Αυτό ήταν που ανέδειξα ακόμη μία φορά».

 

«Δεν ενοχλήθηκε κανένας από τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ», υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”. Αναφορικά με την χθεσινή τοποθέτηση του Θεόδωρου Τοσουνίδη στην ίδια εκπομπή, σχολίασε πως ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ έκανε μία «υπόθεση εργασίας».

Την ισχυρή στήριξη και την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε με έμφαση αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε αποκλειστική δήλωση του στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, απορρίπτοντας στην ουσία την εναλλακτική πρόταση που διατύπωσε ο Υπουργός Άμυνας, Πάνο Καμμένος, για το ονοματολογικό σε περίπτωση «ναυαγίου».