X

Κόντρα Παππά – Φίλη για τον Καμμένο

"Φωτιές" άναψαν οι δηλώσεις Φίλη για τον Πρ. των ΑΝΕΛ. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση Παππά. Τι λένε Δούρου και Παπαδημούλης. Το δηκτικό σχόλιο του ΥΕΘΑ.

Ant1news

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, στον Νίκο Φίλο από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμάζοντας τις αναφορές του πρώην υπουργού περί Σαλβίνι, αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Φίλης χθες  εξαπέλυσε επίθεση στον Υπουργό Άμυνας και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα». «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε σήμερα με καυστικό τρόπο τα όσα είπε ο κ. Φίλης. «Τα περί Σαλβίνι τα ξεχνάμε. Κάνουμε ότι δεν τα ακούσαμε. Εγώ ως υπουργός δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση που συμμετέχει ο Σαλβίνι. Δεν ξέρω αν ο Φίλης αισθάνεται ότι συμμετείχε σε κυβέρνηση με κάποιον Σαλβίνι ή ότι στηρίζει κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει κάποιος Σαλβίνι...» είπε και πρόσθεσε: «Η επιλογή του 2015 ήταν αριστερή επιλογή. Δεν ήταν παρέκβαση από την αριστερή κανονικότητα». 

«Με τον Καμμένο συμφωνήσαμε να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, όχι να γίνουμε ιδεολογικά αδέλφια», ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ άφησε αιχμές κατά της Δικαιοσύνης. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν φυλακή. Η δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών». «Στη δικαιοσύνη στη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει κάποια να επιταχύνονται. Γιατί υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση; Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος», ανέφερε ακόμα ο κ. Πολάκης.

Από την πλευρά της, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «το 2015 η επιλογή να πάμε με τους ΑΝΕΛ στήθηκε πάνω σε προγραμματική σύγκλιση. Ξεκαθαρίσαμε ότι στην εξωτερική πολιτική θα έχουμε άλλες θέσεις από ότι στα δημοσιονομικά». Παράλληλα έκανε λόγο για στοχοποίησή της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «η περιφέρεια Αττικής δέχεται στο πρόσωπο μου πίεση. Μας έχουν στοχοποιήσει. Έχουν εργαλειοποιήσει τις φυσικές καταστροφές. Αφού δεν κατάφεραν να μας βρουν σαν και δαύτους, τώρα αθροίζουν νεκρούς». 

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως «δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο επί τέσσερα χρόνια και απαιτείται η απόλυτη συσπείρωση να βάλουμε τέλος σε δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών μας που κάνει αντιπάλους να μιλάνε για συντροφικά μαχαιρώματα».  

Πάντως, εκτός από τον Νίκο Φίλη, βολές κατά του κυβερνητικού συν-εταίρου εξαπέλυσαν κατά τις τοποθετήσεις τους και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, απο όπου ο Αλέξης Τσίπρας "άδειασε" τον Πάνο Καμμένο, στέλνοντας μηνύματα και στους Σκοπιανούς.

Δηκτική "παρέμβαση" Καμμένου

«Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει», έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σειρά δημοσιευμάτων, ενώ μαίνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για την σύμπραξη μαζί του και τον χρονικό ορίζοντα της συγκυβέρνησης.